Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde nainstalovat  (Přečteno 2102 krát)

Roman Zg0mY

• Návštěvník
    • http://www.zgomy-net.ic.cz
Nejde nainstalovat
« kdy: 02 Září 2007, 18:48:55 »
Zdravím všechny
Takže vezmu to stručně stáhnul sem si Toto a pročekoval md5sumem vypálil přesně jak je uvedeno zde vše sem udělal tak jak to tady bylo napsaný.Zapl sem si bootování z mechaniky potom vložil cd s ubuntu do pc a resetoval PC a nic jako kdybych tam žádný CD nedal prostě se to nenabootovalo  skoušel sem to dát do jiný mechaniky stahoval sem to asi 4x a vypaloval nejmíň 5x a nenaběhlo to prosím poraďte lidi jestli vám to pomůže tak pc mám:

procesor: AMD athlon  2.00GHz 2400+ 32b
Grafika: GeForce 7600 GT 256mb
RAM: 1.5GB DDR
Základovka: nVidia-nForce2

sry jestli tam sou nějaký txt chyby

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Nejde nainstalovat
« Odpověď #1 kdy: 02 Září 2007, 19:23:59 »
No pokud jste to dělal pořádně, mělo by to fungovat.
- Dejte sem seznam souborů toho vypáleného cd.
- Zkuste na zkoušku nabootovat instalaci  WinXP. Pokud půjde, vložte do stejné mechaniky Ubuntu. A musí to jít.

Na stránce http://wiki.ubuntu.cz/Lok%C3%A1ln%C3%AD_distributo%C5%99i_CD si projděte seznam, zda nebydlíte někde v okolí. Mohl by jste pak jedno cd dostat.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Roman Zg0mY

• Návštěvník
Nejde nainstalovat
« Odpověď #2 kdy: 02 Září 2007, 20:35:32 »
takže WinXp mi nabootovat jde bez sebemenších problémů a tady je ten seznam souborů

a prostě to nabotovat nejde a kupovat cd se mi taky nechce :) protože vím že bych si ho koupil a za prvé by mi to nešlo protože si nemyslím že to nebude Cdčkem ale windowsem nebo mojí blbostí a za druhé se mi na to nechce čekat protože pak už nebude Time :)

Roman Zg0mY

• Návštěvník
Nejde nainstalovat
« Odpověď #3 kdy: 02 Září 2007, 20:52:02 »
Hurá už sem to spustil trošku sem si pohrál v biosu a už mi to funguje taskže zejtra si to nainstaluju díky moc za ochotu pomoct:)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Nejde nainstalovat
« Odpověď #4 kdy: 03 Září 2007, 19:42:14 »
Můžete napsat, jak jste to vyřešil? Docela by mě to zajímalo.

N. Á. V. O. D. Y.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Nejde nainstalovat
« Odpověď #5 kdy: 03 Září 2007, 23:36:49 »
No, zřejmě si kolega povolil bootování z CD ;) - když si pohrál v biosu... Jinak nevidím možnost, jak by to mohl jinak v biosu vyřešit! Bios není tak snadno konfigurovatelný...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

gargy2002

• Host
Nejde nainstalovat
« Odpověď #6 kdy: 04 Září 2007, 02:44:48 »
Citace: marp
No, zřejmě si kolega povolil bootování z CD ;) - když si pohrál v biosu... Jinak nevidím možnost, jak by to mohl jinak v biosu vyřešit! Bios není tak snadno konfigurovatelný...
Rekl bych, ze milhouse zmatlo to bootovani XP. Ten screen, co kolega zkopiroval jiste neni Win po bootovacce, ale pouze vypis adresaru a souboru z instalacniho cd. Kdyby nabootoval z Win, tak ten screen bude vypadat krapet jinak...:)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Nejde nainstalovat
« Odpověď #7 kdy: 04 Září 2007, 09:07:44 »
Nezmátlo. Zmatený výraz v obličeji mého avataru nic nenapovédá o mé osobnosti... ;) Teda většinou. :D

Chtěl jsem zjistit, zda na tom cd nemá jen jeden soubor s příponou .iso. :)

A co se týče Win, pokud nabootujou oni, pak by měl i Linux. Trochu mě zarazila jedna věta tu na fóru, že to je nějaký bug v kernelu. Proto chci vědět, jak to zajistil!

N. Á. V. O. D. Y.

gargy2002

• Host
Nejde nainstalovat
« Odpověď #8 kdy: 04 Září 2007, 11:37:39 »
Citace: milhouse
Nezmátlo. Zmatený výraz v obličeji mého avataru nic nenapovédá o mé osobnosti... ;) Teda většinou. :D

Chtěl jsem zjistit, zda na tom cd nemá jen jeden soubor s příponou .iso. :)

A co se týče Win, pokud nabootujou oni, pak by měl i Linux. Trochu mě zarazila jedna věta tu na fóru, že to je nějaký bug v kernelu. Proto chci vědět, jak to zajistil!
Kdyz na to tak hledim, tak to taky nechapu.:) Pokud bootnul z win a ten screen jsou pouze soubory na cd, okopirovane nezavisle na bootovani, tak musel logicky bootnout i z linuxu. Jestli si ale zmenil v biosu prvni boot na cd, tak nemohl pred tim z win nabootovat ani omylem, pouze v cd mechanice kliknout na setup.exe a rozbehla se maximalne instalace z disku, coz neni boot(teda si myslim)...:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.