Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows XP a Linux (Ubuntu)  (Přečteno 3861 krát)

Anti Virus

• Návštěvník
  • Obyčejný uživatel
Windows XP a Linux (Ubuntu)
« kdy: 03 Září 2007, 20:27:20 »
Dle návodu na těchto stránkách jsem nainstaloval Ubuntu společně se WinXP Home, a jak jsem doinstaloval Ubuntu a restartoval počítač, najela mi bootovací obrazovka s výběrem operačního systému, vybral jsem Microsoft Windows XP Home a restartoval se mi počítač, nešla ani jedna varianta přes F8, buď restart nebo modrá obrazovka s výpisem chyby a s žádostí na restart PC.
NTB: Intel Core Duo 1,77 GHz,   1024 DDR2,   120GB HDD,   Intel GMA 950 224 MB VRAM,   Realtek AC97,   WiFi,   Bluetooth,   Ubuntu 9.04
Win = crashnuly, k čertu s nimi

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2007, 20:35:49 »
Citace: AntiVirus
modrá obrazovka s výpisem chyby a s žádostí na restart PC.
Když už se konečně lidé naučíte chyby opisovat a ne je popsat všeříkajícím "nějaká chyba", "chyba"...

anicka

• Host
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2007, 21:41:51 »
Trochu jsem upravila název tématu (původně "WINXP / Linux") na "Windows XP a Linux (Ubuntu)". Děkuji za pochopení. :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 19:31:52 od Anna Taliánová »

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2007, 10:50:43 »
Idealni pro to, abychom vam vubec mohli pomoci, by bylo rici presneji o jakou chybu se jedna tzv. "modra obrazovka" toho rekne asi jako kup zeleninu, misto toho abychom rekli kup dve kila brambor tridy A.. modra obrazovka muze byt zpusobena hardware, ale treba jen programove, treba oblibena chyba -floating point- , takze pokud chcete poradit je dosti nezbytne upresnit tu chybu...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

anicka

• Host
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2007, 13:18:40 »
Dle návodu na těchto stránkách jsem nainstaloval Ubuntu společně se WinXP Home, a jak jsem doinstaloval Ubuntu a restartoval počítač, najela mi bootovací obrazovka s výběrem operačního systému, vybral jsem Microsoft Windows XP Home a restartoval se mi počítač, nešla ani jedna varianta přes F8, buď restart nebo modrá obrazovka s výpisem chyby a s žádostí na restart PC.
Zkusím věštit z křišťálové koule :-) v této souvislosti (Windows XP) mě napadá asi jen "modrá obrazovka smrti" alias známý "blue screen of death" OS Windows :-/ nebo mě prosím opravte ... díky. :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 19:25:11 od Anna Taliánová »

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #5 kdy: 04 Září 2007, 13:25:43 »
Citace: anicka
Zkusím věštit z křišťálové koule :-) v této souvislosti (Windows XP) mě napadá asi jen "modrá obrazovka smrti" alias známý "blue screen of death" OS Windows :-/ nebo mě prosím opravte ... díky. :-)
Ale! to je preci magicky svet Windows... :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 19:25:24 od Anna Taliánová »
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

kralik

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Září 2007, 13:40:46 »
jo jo - to se mi taky stalo - nekdy to XPcka proste nevydejchaj - modra obrazovka s hlaskou "Závažná chyba systému" + nejake chybove cislo a pak hned restart systemu a tak porad dokola (stejne tak nouzovy system). Reseni je jednoduche: instalacni CD XP a dat instalovat a pak opravit stavajici system. Pak ti pobezi i XP a melo by se zachovat nastaveni - takze o nic neprijdes a pobezi jak Linux tak XPcka :-)

Anti Virus

• Návštěvník
  • Obyčejný uživatel
« Odpověď #7 kdy: 04 Září 2007, 13:52:51 »
mno tak asi takhle, psalo to neco s patrition :) jelikoze jeste nevim jak tam dokopat tenhle modem tak jsem tam hodil provizorne XP, ale pri instalaci XP mi to psalo, ze nemam zadny oddil ani jej nemuzu vyuzivat.
a jak je to s tim modemem?
NTB: Intel Core Duo 1,77 GHz,   1024 DDR2,   120GB HDD,   Intel GMA 950 224 MB VRAM,   Realtek AC97,   WiFi,   Bluetooth,   Ubuntu 9.04

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #8 kdy: 04 Září 2007, 13:55:45 »
Citace: kralik
...takze o nic neprijdes a pobezi jak Linux tak XPcka :-).
Zálohovat si systém před instalací je myslím nutností, spíše bych řekl pro jistotu. Já si zálohu dělám, když instaluji, i když jsem ji ještě nepotřeboval.

PS: Lepší mít a nepoužít, než nemít a pak ji potřebovat.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 04 Září 2007, 14:18:15 »
mno tak asi takhle, psalo to neco s patrition :) jelikoze jeste nevim jak tam dokopat tenhle modem tak jsem tam hodil provizorne XP, ale pri instalaci XP mi to psalo, ze nemam zadny oddil ani jej nemuzu vyuzivat.
a jak je to s tim modemem?
O jakym modemu proboha mluvite? Nez zas neco odeslete do fora, prectete si prosim po sobe vas komentar (trikrat), jestli vubec dava smysl.

Anti Virus

• Návštěvník
  • Obyčejný uživatel
« Odpověď #10 kdy: 04 Září 2007, 14:20:58 »

slaveklbc

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 12 Září 2007, 21:15:41 »
Ještě k těm modrým obrazovkám ve Windows. K chybě může dojít poměrně snadno - občas vznikají i samovolně, většinou je však chyba typu "modrá smrt po restartu, když předtím jsem nic neinstaloval" poměrně častá záležitost. Řešení je celkem jednoduché a mnohdy funkční i bez opravy instalace Windows (vyžadující pak opětovnou instalaci některých programů, a skoro všech aktualizací MS které v tuto chvíli při instalaci "čistých" Windows XP SP2 činí cca 200MB!!
Postup řešení:
Nabootovat z jakéhokoli Windows 2000 nebo XP CD
při prvním dotazu na opravu systému stisknout klávesu R (repair) - systém bude (pravděpodobně) nalezen jako systém č. 1. zvolme tedy 1. A jsme v opravné "konsoli" Windows XP.. Nyní můžeme zkusit "všemocný" nástroj ms ---- chkdsk /p - kontrola souborové struktury oddílu s Windows..
Po dokončení napíšeme exit a možná bude problém vyřešen...
Úspěšnost tohoto řešení je cca 60 procent. Pomáhá tam, kde dojde k chybě v souborové struktuře kterou by Windows opravovaly až po částečném startu systému, ke kterému však vlivem této chyby nikdy nemůže dojít. :)
Budu rád pokud tento návod někomu pomůže.

Anti Virus

• Návštěvník
  • Obyčejný uživatel
« Odpověď #12 kdy: 13 Září 2007, 19:58:09 »
díky ale už jsem tvrdě přešel na Ubuntu :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.