Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: torrent  (Přečteno 5453 krát)

klokan44

• Návštěvník
torrent
« kdy: 05 Září 2007, 08:16:57 »
prosím vás chcem sa opýtať ako môžem zrýchliť ťahanie cez torrent, napr. cez Azureusa alebo Ktorent, a ktorý je najlepší klient, viem že sa to tu bralo už milionkrát, tak sorry, a chcem sa ešte opýtať od čoho to závisí aby mi torrent klient lepšie ťahal. Na nemenovanéj Torrent stránke v ponuke na sťiahnutie sú súbory a vedľa nich vždy to býva napravo sú 3 tabulky v ktorej sú tieto písmená         S  L  C   , S by malo byť seeders - koľko ľudí ťahá, ale vždy to neni pravda, tak potom podľa čoho sa mam riadiť, aby som vedel odhadnúť kedy bude rýchlo ťahať? vopred ďakujem
Ach linux,linux prečo si len Linux :-) šejkspír

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
torrent
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2007, 08:20:30 »
S - sdilejici
L - naslouchajici - ti co tahaji
dulezite je mit co nejlepsi pomer mezi s/l a k tomu jakeho klienta zvolit se juknete na foru, to vyhledavani je tady opravdu uzitecne a ma smysl...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

klokan44

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #2 kdy: 05 Září 2007, 21:15:59 »
čiže chceš tím povedať, že neni dobre používať stále toho istého klienta? ja mám Ktorrent a neťahá dobre: iba 25kB max. aj ked je viac seederov, aký je najlepší klient?
Ach linux,linux prečo si len Linux :-) šejkspír

Pavel Půlpán

torrent
« Odpověď #3 kdy: 05 Září 2007, 21:20:15 »
O klienta vubec nejde (pokud je kvalitni). Volis chtel pouze rici, ze je dulezity mit u vybraneho torrentu co nejvice zdroju (seeders).
A taky se nebat sam uploadovat...

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
torrent
« Odpověď #4 kdy: 05 Září 2007, 21:22:51 »
Taky záleží jaké máte připojení k internetu. Pokud máte WiFi ve sdílném pásmu, tak toho moc nenaděláte. Taky musíte seřídit poměr pro stahování a odesílání dat. Pokud moc odesíláte, tak toho zase moc nestáhnete. Záleží opravdu jen na tom, jaké máte připojení a hlavně podmínky, které jste určitě podepsal.

qUAKER

• Host
torrent
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2007, 22:02:55 »
to klokan: nejlepsi klienty jsi rekl..Azureus a KTorrent :)

Pavel Půlpán

torrent
« Odpověď #6 kdy: 05 Září 2007, 22:11:40 »
Citace: qUAKER
to klokan: nejlepsi klienty jsi rekl..Azureus a KTorrent :)
Plus na tomto foru uz kolikrat zminovane Deluge pro GTK+/Gnome. ;)

qUAKER

• Host
torrent
« Odpověď #7 kdy: 05 Září 2007, 23:03:31 »
ja pouzivam Azureus..protoze mam desktop postaveny na GTK (Openbox+LXPanel+Kiba-dock+ROX-Filer Desktop+Vlastni session manager,takze mi funguje i beryl..)

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
torrent
« Odpověď #8 kdy: 06 Září 2007, 07:37:08 »
Doporucuju Deluge, pouzivam k maximalni spokokojenosti, u me dokaze vyuzit cele dostupne pasmo, z max. rychlosti se pohybuju kolem 80-99% coz mi plne vyhovuje, ikonka do traye a nikdo o nem nevi, a nezatezuje temer systemove zdroje, mel jsem i Ktorrent a Aurelius, ale u Ktorrentu mi to jelo pomalu [20-30%] a Aurelius dost zral prostredky..

styxx77

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #9 kdy: 06 Září 2007, 09:38:28 »
Citace: klokan44
prosím vás chcem sa opýtať ako môžem zrýchliť ťahanie cez torrent, napr. cez Azureusa alebo Ktorent, a ktorý je najlepší klient, viem že sa to tu bralo už milionkrát, tak sorry, a chcem sa ešte opýtať od čoho to závisí aby mi torrent klient lepšie ťahal. Na nemenovanéj Torrent stránke v ponuke na sťiahnutie sú súbory a vedľa nich vždy to býva napravo sú 3 tabulky v ktorej sú tieto písmená         S  L  C   , S by malo byť seeders - koľko ľudí ťahá, ale vždy to neni pravda, tak potom podľa čoho sa mam riadiť, aby som vedel odhadnúť kedy bude rýchlo ťahať? vopred ďakujem
torrenty prestava pouzivat cim dalej viac ludi...ochranarske zvazy zasahuju tvrdo a coraz castejsie...tvoju rychlost odhadnut nemozes a moze sa ti stat, ze stiahnes 90% a stojis...ak tahas mp3 ... Bohužel jsem nucen část věty smazat. Nechceme napomáhat nelegálnímu kopírování. Děkuji za pochopení.

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
torrent
« Odpověď #10 kdy: 06 Září 2007, 09:42:09 »
Citace: styxx77
torrenty prestava pouzivat cim dalej viac ludi...ochranarske zvazy zasahuju tvrdo a coraz castejsie...tvoju rychlost odhadnut nemozes a moze sa ti stat, ze stiahnes 90% a stojis...ak tahas mp3 ... Bohužel jsem nucen část věty smazat. Nechceme napomáhat nelegálnímu kopírování. Děkuji za pochopení.
Kdo se tady bavi o nelegalnim stahovani???
Linux distra jedou docela slusne temer vsechny..

styxx77

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #11 kdy: 06 Září 2007, 10:25:06 »
o linux distrach som nepisal...technologia torrent je zalozena na zdielani....ked tahas, tak aj tahaju od teba....a to je PODSTATNE...nemam nic proti torrentom....tiez som ich pouzival...ale ked vidis, ze aj od teba stiahli povedzme 50G tak sa zamyslis...a nelegalny povedal by som je skor upload....

styxx77

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #12 kdy: 06 Září 2007, 10:36:59 »
Citace: styxx77
torrenty prestava pouzivat cim dalej viac ludi...ochranarske zvazy zasahuju tvrdo a coraz castejsie...tvoju rychlost odhadnut nemozes a moze sa ti stat,ze stiahnes 90% a stojis...ak tahas mp3 ... Bohužel jsem nucen část věty smazat. Nechceme napomáhat nelegálnímu kopírování. Děkuji za pochopení.
ze by bolo stiahnutie povedzme manualu "LINUX-spravca operacneho systemu" z nemenovanych warez serverov nelegalne kopirovanie ? stiahnutie mp3 pre vlastnu potrebu moze byt trochu diskutabilne, ale aj torrent servery su ???

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
torrent
« Odpověď #13 kdy: 06 Září 2007, 11:02:45 »
Tak tady trochu připomenu zákon:

- stahování hudby, filmů, knih... pro vlastní potřebu je legální; nelegální je tyto věci dále předávat (sdílet) → stahování těchto věcí přes torrent je nelegální, protože zároveň sdílíte
- stahování software (samozřejmě kromě freeware, opensource...) je nelegální vždy

Volis

• Stálý člen
  • **
    • www.petrvolak.com
torrent
« Odpověď #14 kdy: 06 Září 2007, 11:26:19 »
vojtech.t - dle novely zakona je od nedavna stahovani vseho obsahu ktery autor sam nedal k dispozici zcela NELEGALNI a to i v pripade ze jde o pouziti pro osobni ucely.

nelegalni = trestne

tio

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #15 kdy: 15 Září 2007, 21:07:03 »
Zdravim ludia, vidim ze zase sa tu nedostalo odpovede......ja som uz skusal vsetky mozne klienty pre linux ale kazdy sa vlecie ako slimak.......bolo tu spomenutych 25KB/s......asi tak to chodilo aj mne.......je to asi sposobene absenciou NAT Travensal pre uzivatelov s pasivnym connectom. Naschval som skusal tie iste torrenty na linuxe a vo windows.....a vo windows cez bitspirit to ficalo. Takze som si nainstaloval WINE a sosol som si uTorrent 1.7.5, kt. je mimochodom robeny aj pre wine(je to na oficialnej stranke( a cez ten to fakci v pohode, jako vo windows. takze toto je asi jedina cesta.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
torrent
« Odpověď #16 kdy: 15 Září 2007, 22:32:08 »
Já mám v Linuxu přes Deluge průměrně vyšší rychlost stahování než ve Windows přes uTorrent, tak nevím...
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

grom

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #17 kdy: 17 Září 2007, 10:46:55 »
mas dobre nastaveny port forwarding?

jirihuf

• Stálý člen
  • **
torrent
« Odpověď #18 kdy: 17 Září 2007, 10:57:56 »
osobně stahuji často rar soubory.. a to nejsou filmy..:-)
v poslední době jsem si oblíbil rtorrent
Have you tried turning it off and on again?

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
torrent
« Odpověď #19 kdy: 17 Září 2007, 21:02:41 »
Citace: Volis
vojtech.t - dle novely zakona je od nedavna stahovani vseho obsahu ktery autor sam nedal k dispozici zcela NELEGALNI a to i v pripade ze jde o pouziti pro osobni ucely.

nelegalni = trestne
Tak proč je net plný torrentů, torrentů jen pro zaregistrované a plný .....  ... kde čeho.

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
torrent
« Odpověď #20 kdy: 17 Září 2007, 21:07:44 »
proč windows? Mám Linux, nekradu software :)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

tio

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #21 kdy: 17 Září 2007, 21:58:34 »
Citace: Vico.B
Já mám v Linuxu přes Deluge průměrně vyšší rychlost stahování než ve Windows přes uTorrent, tak nevím...
Mne deluge nechcel ist, stale padal.

A k port forwand===nemam ako forwardovat, to musi poskytovatel, a kedze mam net cez wifi na cierno, tak ho nebudem ziadat o porty :D

jirihuf

• Stálý člen
  • **
torrent
« Odpověď #22 kdy: 18 Září 2007, 07:23:37 »
Citace: tio

A k port forwand===nemam ako forwardovat, to musi poskytovatel, a kedze mam net cez wifi na cierno, tak ho nebudem ziadat o porty :D
Vám nevadí, že někdo kvůli vám tahá pomaleji?

tio

• Návštěvník
torrent
« Odpověď #23 kdy: 18 Září 2007, 14:49:42 »
Citace: jirihuf
Citace: tio

Vám nevadí, že někdo kvůli vám tahá pomaleji?
ako myslis?

jirihuf

• Stálý člen
  • **
torrent
« Odpověď #24 kdy: 18 Září 2007, 19:42:02 »
Máte načernocha,  takže někomu zabíráte pásmo...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.