Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi na HP Compaq nx6110  (Přečteno 3391 krát)

chack

• Návštěvník
wifi na HP Compaq nx6110
« kdy: 05 Září 2007, 18:14:55 »
nějak bych potřeboval poradit jak pod ubuntou na tomhle notebooku rozběhnout wifi...nějak sem s nii začal ale nedařej se mi rozběhat žádný ovladače...diiiik

gargy2002

• Host
wifi na HP Compaq nx6110
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2007, 02:53:46 »
Citace: chack
nějak bych potřeboval poradit jak pod ubuntou na tomhle notebooku rozběhnout wifi...nějak sem s nii začal ale nedařej se mi rozběhat žádný ovladače...diiiik
Nejakej nazev by nebyl?? Zadejte do terminalu "lspci" a mrknete na ethernet wifi controller. Intel a Atheros by mely fungovat hned po instalaci(Intel urcite) a Broadcom se musi zprovoznit pres ndiswrapper, navod je na wiki...

styxx77

• Návštěvník
wifi na HP Compaq nx6110
« Odpověď #2 kdy: 07 Září 2007, 07:40:32 »
mam tiez to iste HP a nebol ziadny problem  s wi-fi ani s kablovym modemom.spusti graficke prostredie--system→sprava→sit....bezdratove site.....vlastnosti .....nazov site.....a mas to.ak nepojde DHCP daj staticku adresu.ake siete mas v dosahu zistis Wi-fi radarom alebo z terminalu prikaz " iwlist eth1 scan ".
 kontrolka wi-fi prepinaca v ubuntu nesvieti!!!

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
wifi na HP Compaq nx6110
« Odpověď #3 kdy: 07 Září 2007, 10:17:44 »
Podívej se zespodu notebooku na nálepky, bude tam napsaná přesná verze wifiny, kterou tvůj book má. S trochou štěstí to bude intel, s trochou neštěstí Broadcomm.

Pokud je to broadcomm, zadej do googlu konkrétní název karty, který na té nálepce je taky spolu s "ubuntu" nebo ho zadej do ubuntuforums.org. Já takto před pár měsíci našel docela funkční návod na rozchození právě broadcomm wifiny na nx6310, který se dal cestou copy / paste  naházet do terminálu :) Přesnou adresu na odkaz už bohužel asi nenajdu. Zahrnoval nicméně kompilaci ndiswrapperu a stažení správného firmware pro kartu.

Taky není od věci se podívat do "ubuntu hardware database", notebooky HP tam mají docela slušné zastoupení.

klasyc

• Aktivní člen
  • *
wifi na HP Compaq nx6110
« Odpověď #4 kdy: 09 Září 2007, 11:06:52 »
Mám ten samej noťas a může obsahovat dvě karty - pokud máš sestavu Centrino (nálepka na noťasu), tak tam bude něco od Intelu a myslím, že to má nativní podporu. Pokud tam máš Celeron, tak tam bude chipset broadcom bcm4318 a ten moc dobrou podporu nemá. Nativní ovladač sice je, ale nikdy mi nechodil a lidi, kterejm chodí psali, že jede jenom 11 mbps, takže doporučuju použít ndiswrapper a ovladače od WIndows. Návod je na fóru v sekci tipy a triky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.