Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aplikace pod rootem a vzhled [vyřešeno]  (Přečteno 2413 krát)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
Aplikace pod rootem a vzhled [vyřešeno]
« kdy: 05 Září 2007, 20:40:33 »
Zdravím,

mám menší problém, na který jsem přišel až dnes (doposud jsem si myslel, že je to prostě a jen konkrétními aplikacemi) - používám Kubuntu 7.04 a při spouštění aplikací pod rootem, které jsou určené (pravděpodobně? v tomhle směru tomu zas tolik nerozumím) pro jiné grafické rozhraní (především Firestarter, Pythonovské Envy nebo Pythonovské AVG 7.5 - GTK???), se mi nezobrazuje korektně styl tlačítek, scrollbarů atd. Dnes jsem však AVG spustil pod svým uživatelem matej a vzhled okna AVG byl totožný s ostatními okny KDE, avšak při spuštění programu jako root byl vzhled zase takový, jako u Firestarteru, QTParted či Envy...

Má otázka je tedy stručná a zní - zná někdo z vás způsob, jak nastavit vzhled (pravděpodobně se jedná o nastavení obrazu - GTK styles, které mám u mateje nastavené jako "stejné jako KDE") těchto aplikací pro uživatele root, protože jako root se mi nejde přihlásit přes grafické rozhraní.

Předem děkuji všem za rady a snahu pomoci.
« Poslední změna: 22 Prosince 2007, 17:30:21 od Anna Taliánová »
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

qUAKER

• Host
Aplikace pod rootem a vzhled
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2007, 21:38:48 »
musis nastaveni vzhledu spustit s pravy roota a nastavit.

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2007, 17:46:18 »
Díky za radu, na tohle jsem vážně nepomyslel a vypadalo to velmi dobře, ale po vyzkoušení bohužel nefunguje - dokonce jsem i 2x restartoval a stejně nic.

EDIT: Teď jsem dokonce přišel na to, že se ty změny neaplikují pro roota, ale pro mého současného uživatele, protože když jsem změnil vzhled oken, změnil se v mé současné relaci. :-(
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

smejky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Září 2007, 18:12:47 »
Je to chyba, která by už fakt chtěla opravit. Taky mě to štve. Řeším to tak, že si udělám v adresáři roota symlink na moji složku s tématy.

Kód: [Vybrat]
sudo ln -s ~/.themes/ /root/.themes/
Ubuntu 8.04 Hardy Heron
AMD Athlon 64 3200+, 1024MB DDR2, nVidia GeForce 8600GS 256MB

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #4 kdy: 06 Září 2007, 19:58:53 »
Díky za radu, smejky, ale z důvodu toho, že jsem totální analfabet, mi po "exekuci" tohoto příkazu počítač odpoví, že "/root/.themes/ nou sač fájl or dajrektori", takže tím jsem skončil :).

Každopádně se mi z nějakého záhadného důvodu po nastavení použití stylu Qt a po následném restartu počítač lehce vzpamatoval a ukazuje aspoň styl správně, leč barvy pořád ještě nejsou ono.

Jinak, otázka na smejkyho (nebo Rickyho D. Andersona, nebo Plk. Jack O'Neilla, nebo snad MacGyvera?? ;)) - složku .themes mám v rootu nejprve vytvořit nebo mám udělat ještě nějaký jiný fígle? :) Úplně zcela nechápu, co je přesně symlink.

smejky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 06 Září 2007, 22:03:37 »
Omlouvám se, měl jsem ten příkaz zkusit. Tenhle by už měl fungovat:

Kód: [Vybrat]
sudo rm -rf /root/.themes/
sudo ln -s /home/vaše_uživatelské jméno/.themes/ /root/.themes/
Symlink je symbolický odkaz, buď na adresář nebo na soubor. To znamená, že pokud takový symbolický odkaz vytvořite, systém s ním pracuje jako kdyby se tam ten soubor či adresář fyzicky nacházel, přitom se ten soubor může nacházet úplně v jiném adresáři na jiném disku.

Btw. Koukám, že má Hvězdná brána mnoho příznivců :)
Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #6 kdy: 07 Září 2007, 22:22:45 »
Znovu díky za radu, ale začínám lehce chápat, proč nejde symlink vytvořit... V mé složce /home/matej neexistuje žádná složka ".themes" (a ano, skryté soubory zobrazuju ;)). Tato skutečnost mě lehce překvapila :).

(Ano, SG1 má mnoho příznivců... leč SGA mě moc nebere)

smejky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 08 Září 2007, 09:33:57 »
To, že nemáš v domovském adresáři tu složku .themes bude asi tím, že máš Kubuntu. Zkus najít adresář, kam se ukládají GTK+ témata a posléze uprav v těch příkazech cesty.
Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #8 kdy: 08 Září 2007, 21:33:28 »
Aha... díky ještě jednou a naposledy - kdyby to někoho náhodou zajímalo, adresář se styly pro GTK (říkám to dobře?) se nachází zde: /home/**uzivatel**/.qt.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.