Mám problém s tuhnutím instalace při formátování disku, snažil jsem se to tu někde najít, ale bez úspěchu, přesto, pokud se opakuji, odkažte mě na příslušné vlákno...
Pokouším se na svůj notebook IBM ThinkPad T22 (což je - jak jsem z několika příspěvků tady pochopil) sám o sobě problémový stroj, ale to teď pominu. Kvůli nižší vybavenosti (192 MB RAM) instaluji Xubuntu. Vše probíhá celkem dobře, až do chvíle, kdy začne instalace a zasekne se na 15% s informací "Rozpoznávají se souborové systémy..."
Disk jsem neformátoval instalačním CD, ale připravil jsem si je ve WinXP tak, že mám 4 partice - jedna pro Win - Systém, jedna jako skladiště, jedna pro instalaci Xubuntu a poslední jako Swap. Při ruční konfiguraci tabulky partition během instalace normálně vše nastavím dle potřeby (Swap a /, ostatní nechám, jak je).
Obě partition pro Xubuntu jsou výchozím formátováním FAT32 (z Woken), ale nastavím swap a ext3.
Bohužel se mi stále (i po několika pokusech nepodařilo instalaci dokončit (na 15% zatuhnu), uměl by mi někdo poradit?