Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nevidim home ve windows [vyřešeno]  (Přečteno 1615 krát)

Quimby

• Návštěvník
nevidim home ve windows [vyřešeno]
« kdy: 06 Září 2007, 13:42:32 »
Ahoj, ve windows mam nainstalovanou podporu pro ext3 partition a funguje v pohode. Jenze problem je, ze ja si nedavno rozdelil disk s ubuntu na dva / a /home. Pricemz ve win vidim jen ten / oddil. Kdyz pak pres win najedu do adresare /home tak tam nic neni. Proste prazdno. A jako samostatna diskova jednotka to taky neni. Nevite jak to udelat abych ten oddil ve windows videl? Nekdy potrebuju pretahovat soubory a tak. Dik.

Pavel Půlpán

« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2007, 14:21:07 »
Je dost mozne, ze to nebude problem Ubuntu , nybrz nastaveni zninovaneho Win-programu pro pristup k Ext3 oddilum.

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2007, 14:31:54 »
Ja myslim (uz je to dost davno co jsem to instaloval) ze v tom windows pouzivam toto http://www.fs-driver.org/index.html . A tam nejak nepisou ze by to nemelo precist /home. Ja myslel, ze je to samostatny diskovy oddil, ktery si pak linux pripoji k /home a jinak nebude problem.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 06 Září 2007, 15:42:52 »
Zkus ten fs-driver ve widlích přeinstalovat a v průběhu nové instalace zadej oba oddíly - swap ne!
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

slamozrout

« Odpověď #4 kdy: 06 Září 2007, 16:17:53 »
V ovladacich panelch je ikonka pro ten ovladac fs-driver a kdyz na to kliknes tak se objevy tabulka se vsema diskama a taky s u kazdyho disku je rozbalovaci nabidka ve ktere priradis disku pismenko,treba k:.Tvuj problem asi zrejmne spociva,ze nemas prirazeno disku kde je /home pripojovaci bod ve win pismenko.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 06 Září 2007, 18:12:10 »
Jo, nebo tak ;) ...Já si pro linux dávám vždycky l:
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 06 Září 2007, 18:49:55 »
Jo, to bylo ono. Ja zapomel, ze se tomu musi priradit pismenko. Diky, vyreseno pres ovladaci panely.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.