Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VMware a ubuntu zprovoznění 3d akcelerace  (Přečteno 1750 krát)

Dieesels

• Návštěvník
VMware a ubuntu zprovoznění 3d akcelerace
« kdy: 06 Září 2007, 14:35:56 »
Ahoj mám windows a v něm nainstalovaný VMware Workstation, pomocí něhož jsem si vytvořil vyrtuální pc v kterém mám ubuntu .Bohužel se mi nedaří zprovoznit 3D akceleraci at už tu co je součásti ubuntu nebo pomocí berylu.Zkoušel jsem to i pomocí testu:  http://wiki.ubuntu.cz/Ovlada%C4%8De_grafick%C3%BDch_karet   ... ale místo aby mi to ukázalo direct rendering no nebo yes tak mi to vypíšše tohle.
X Error of failed request:  GLXBadContext
  Major opcode of failed request:  144 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  5 (X_GLXMakeCurrent)
  Serial number of failed request:  17
  Current serial number in output stream:  17

Kdysi jsem to měl ale ted to nelze nevím jestli to je tím virtuálním pc nebo nevím..Taky jsem to zkoušel pomocí správce nesvobodných ovladačů a nic nepotřebuju to mi vyjela hláška. tak díky za případné rady. =)

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2007, 15:30:35 »
mel bys tu taky napsat co mas za knfiguraci pocitace, aspon graf. kartu. A co pouzivas za distribuci - Ubuntu 7.04? Takle ti nikdo nepomuze...

Funguje ti 3D akcelerace?

styxx77

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2007, 16:46:55 »
mam uz niekolko krat nainstalovany VMware,ale ten open source...instalacia vsak graficku kartu nema...je tam emulacia grafickeho cipu,nazov uz neviem....viem,vsak z pouzivania inych masin z graf.cipom S3,ze bez karty 3D asi nepojde...videl som tu na fore virtual s emulaciov grafickej karty...mam vsak plny disk tak som to nevyskusal...

VladSOFT

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2007, 11:14:47 »
No povedal by som ze odpovedate na ine ako sa autor prispevku pita.. =) . Ak som teda dobre pochopil mas nainstalovani vo Windowse vmware a chces pod tym rozbehat daky kompozite manager. asi Compiz Fusion... Tak to teda nepojde... ani nahodou zaprve predpokladam ze mas free verziu vmware a ta 3D nepodporuje.. a keby ajmas komercnu tak akurat vo verzii 6 je 3D podporovane a aj to len ako testovacia prevadzka len na vlasne nebezpecia a zapnut to treba manualne upravou konfiur. sub.. ale aj keby to rozbehas vykon je tam fakt ukrutne biedny... a to by si este potreboval ovladace na tu virtualnu kartu do ubuntu co pochibujem ze vwmare dodava.. naopak to ide v ubuntu spustis Windows aj s 3D akceleraciou ovladace pre win vmware dodava teda v platenej  verzii. zhrnutie ked chces odskusat ubuntu v plnej svojej krase tak to musis len nainstalovat... a nie cez virtualne PC tam ide akurat tak svga rezim...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.