Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problémy se zvukem Acer Aspire 3100  (Přečteno 2430 krát)

Lookvot

• Návštěvník
problémy se zvukem Acer Aspire 3100
« kdy: 06 Září 2007, 22:54:55 »
Dobrý den, mám problémy se zvukem na NTB Acer Aspire 3100. Po startu OS Ubuntu 7.04 Feisty Fawn mi hraje pouze pravý reproduktor, když otevřu ovládání hlasitosti, rozpojím spřažené "šavle" a rozhýbu samostatně levou, začnou hrát oba kanály. Toto se ovšem opakuje po každém restartu.
Dále mi vůbec nefunguje záznamník zvuků (nelze v něm nastavit zdroj), přestože např. audacity nahrává normálně....
Problém s nedostatečnou hlasitosti zabudovaného mikrofonu a absence mic boostu v ovládacích prvcích se tady již řešil, leč bez výsledku.
Nemůže být problém v ovladači zvukové karty SB450 HDA Audio (Realtec ALC883)? Jakým způsobem tento ovladač aktualizovat?
Předem děkuji všem rádcům.

kerberosk

• Návštěvník
  • Život je otázkou priorit.
    • YAK studio : překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy
« Odpověď #1 kdy: 10 Září 2007, 13:46:14 »
Také zdravím ... mám stejný problém s chodem zvuku po startu Ubuntu, mám také Realtec ALC883, zatím to řeším stažením zvuku na minimum (není třeba řešit kanály samostatně) a levý kanál začne fungovat ... věděl by někdo jak na to?
Je ironií osudu, že jsem měl v mandrive stejny problem a ještě kvůli dalším věcem jsem se rozhodl vyzkoušet jiné distribuce ... suse,fedora ... a ted ubuntu, mám je tři dny a jsem konečně maximálně spokojen, lokalizace, prostředí, podpora, jednoduchost (přeci jen jsem lama) ... jen ten levý kanál :-(
Předem díky za každý tip!
nb acer aspire 5103NWLMi, amd Turion 64 x2 (1.6 GHz, 1MB L2 cache), ati radeon X1300
openSUSE 11.3 Gnome
http://yakstudio.blogspot.com => překlady němčina - čeština, grafika, PC kurzy http://jendanet.blogspot.com => osobní blog

kresp

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Září 2007, 13:29:48 »
...Čau mám úplně stejný problém s chodem zvuku po startu Kbuntu, mám Acer TravelMate, Realtec ALC, věděl by někdo ze zkušenějších kolegů jak na to? Čistá instalace nepomáhá, po nainstalování všech aktualizací se dostanu tam kde jsem byl před tím. :-(
Dík za odpověď
Notebook ACER ASPIRE 7730g, Nvidia GF 9600m GT, Intel core 2 2.0HGz
Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.