Těch 22 metrů bude mít útlum okolo 5 dB, dále musíš počítat s útlumem na každém přechodu/konektoru (cca 0,3) a ten pasivní rozbočovač je opravdu LC článek (který odbočuje "na Lambda půl") s útlumem cca 3-6dB.... takže pokud nemáš STA nebo domovní zesilovač, ale jen "nějaký" anténní svod, tak ten zesilovač asi budeš potřebovat =)
Diky za odpoved! No, v oboru elektorniky jsem docela lamka. Zadny domovni zesilovac nejspis nemam (u anteny tedy zadna krabicka "navic", dle meho odhadu, neni).
Dneska jsem se stavoval v OKAY elektrospotrebice a borec mi tam rikal, ze zadny zesilovac potrebovat nebudu, ze pry je to tomu analogovemu signalu jedno. Ja vsak tyto rozvody chci pouzit i na digitalni vysilani, coz jsem mu zapomnel zminit.
Cili takto:
- pro analogovy prijem zesilovac potreba neni
- pro digitalni prijem zesilovac potreba bude, takze s ohledem na ruseni analog. vysilani je lepsi ten zesilovac koupit a nainstalovat uz ted
Je to tak? :-)
Ptam se tedy jeste jednou, staci jaky aktivni rozbocovac mam poridit? Potrebuji aby byl pruchozi jak pro analogovy, tak pro DVB-T signal.
A jaky kabel byste mi doporucoval vy? Na internetu jsem nasel, ze firma bandrige vyrabi digitalni koaxialni kabely. Maji vyborne specifikace, ale jsou taky pekne drahe. 35kc/metr
* průměr: 6,5 mm
* impedance: 75 Ohm
* kapacita: 52 pF/m
* útlum
o 100 MHz 5,9 dB
o 200 MHz 7,7 dB
o 400 MHz 11,8 dB
o 800 MHz 17,0 dB
o 1400 MHz 23,5 dB
o 1750 MHz 26,0 dB
o 2400 MHz 31,0 dB
* vnitřní vodič: OFC měď 1,13 mm
* dielektrikum: PEE/DG
* průměr dielektrika: 4,8 mm
* stínění: 112 x 0,10 mm + Al foil
* účinnost stínění: >90 dBJsem vam vdecny za jakekoliv blizsi info, dekuji!