Nazdar, mam Ubuntu 6.06 Dapper Drake a ted asi po 6 reinstalaci mi nejde spustit CD s nejakou normalni grafikou-chci instalovat, ale nedokazu ovladat instalaci, nebot mam rozliseni 640x480 a na celou plochu se mi vejde neco malo pres polovinu okna. Kdyz dam hned po nabootovani z CD F4 a vyberu si rozliseni, tak mi nenabehne. Kdyz sem to nainstaloval v zachranym rezimu, tak mi nejde zprovoznit akcelerace gr. karty(nVidia GeForce 7600GS 256Mb). Koukam do xorg.conf a tam mam Driver "vesa". At ho prepisu na nv, nebo nvidia, tak mi to nebezi - budto mi nabehne plocha v 486x480, nebo mi nenabehne vubec. Ted asi po 2 hodinach pokusu sem se na to jednoduse vy.... a asi se hold budu muset spokojit s Ubuntu bez akcelerace

- strasne mi to chybi.....a nejde mi prenastavit rozliseni

To vim ze se dalo nejakym prikazem v terminalu - objevila se primitivni grafika a tam se dalo vybrat rozliseni. Bohuzel v Ubuntu sem s rozlisenim ztratil trpelivost po projiti 2 stranek na foru, tak ted pisu z WinXP-to mam jenom kuli FlatOut2...ty ale asi ne Ubuntu nepojedou

Diky za jakoukoli odpoved. Aspon bych chtel znat ten prikaz na tu zmenu rozliseni-me jinaci postupy nefungovaly