Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: php pro lamu..  (Přečteno 12982 krát)

Culprit

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.maxthon.cz
Re: php pro lamu..
« Odpověď #25 kdy: 12 Října 2007, 07:41:29 »
Ja to udelal takto:
1) Vlezl jsem do Synapticu
2) Vyhledal jsem "java" pouze v nazvech
3) Oznacil k odinstalaci vse co nebylo sun-java*, neboli vseco melo v nazvu gcj
4) Oznacil k instalaci (reinstalaci) sun-java[56]-bin, sun-java[56]-jre sun-java[56]-plugin. Muze byt i 5 i 6
5) nechal synaptic nainstalovat odinstalovat.
Hotovo

P.S.:Mordoval jsem se s tim 2 dny, nez jsem nazel ten problem s gcj. Doma mi to fachalo a v praci ne.
Dell Precision 6300 - Ubuntu 10.04
Dell prolliant 380 - Ubuntu 10.04 Server
Support: phpBB, České Maxthon fórum

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #26 kdy: 12 Října 2007, 11:00:51 »
4culprit >>
nechapu -- je to v hajzlu. Nemuzu s tim nic udelat. gcj je odinstalovano, eclipse z repozitaru taky, ~/.eclipse jsem smazal taky -- nicmene se to tvari, jakoby tam byl nekde zapomenutej nejakej konfigurak, protoze kdyz smazu i /opt/eclipse (instalace z netu) a znovu ji tam vybalim z originalniho tgz, tak si to pamatuje stare nastaveni -- nehodi to "first_time_run_screen" ..

netusis prosimte, jestli to nema nekde schovanej nejakej konfigurak nebo vo co go?? .. nechapu jaktoze mi to pdt nechodi..

vypis z baliku:
Kód: [Vybrat]
:~$ dpkg -l | grep -E 'eclipse|java|gcj|php'
ii  java-common                                0.25ubuntu2                            Base of all Java packages
ii  java2html                                  0.9.2-4                                Highlight Java and C++ sources for WWW prese
ii  libapache2-mod-php5                        5.2.1-0ubuntu1.4                       server-side, HTML-embedded scripting languag
ii  libhsqldb-java                             1.8.0.7-1ubuntu2                       Java SQL database engine
ii  libjaxp1.3-java                            1.3.03-5                               Java XML parser and transformer APIs (DOM, S
ii  libjline-java                              0.9.5-2ubuntu2                         Java library for handling console input
ii  libservlet2.3-java                         4.0-8ubuntu3                           Servlet 2.3 and JSP 1.2 Java classes and doc
ii  libxalan2-java                             2.7.0-1ubuntu3                         XSL Transformations (XSLT) processor in Java
ii  libxerces2-java                            2.8.1-1ubuntu3                         Validating XML parser for Java with DOM leve
ii  openoffice.org-java-common                 2.2.0-1ubuntu4                         OpenOffice.org office suite Java support arc
ii  php-db                                     1.7.6-2                                PHP PEAR Database Abstraction Layer
ii  php-doc                                    20061001-1                             Documentation for PHP4 and PHP5
ii  php-pear                                   5.2.1-0ubuntu1.4                       PEAR - PHP Extension and Application Reposit
ii  php-sqlite3                                0.4-4ubuntu1                           PHP SQLite3 PEAR module
ii  php5                                       5.2.1-0ubuntu1.4                       server-side, HTML-embedded scripting languag
ii  php5-cgi                                   5.2.1-0ubuntu1.4                       server-side, HTML-embedded scripting languag
ii  php5-cli                                   5.2.1-0ubuntu1.4                       command-line interpreter for the php5 script
ii  php5-common                                5.2.1-0ubuntu1.4                       Common files for packages built from the php
ii  php5-curl                                  5.2.1-0ubuntu1.4                       CURL module for php5
ii  php5-gd                                    5.2.1-0ubuntu1.4                       GD module for php5
ii  php5-imagick                               0.9.11+1-4.1ubuntu1                    ImageMagick module for php5
ii  php5-mysql                                 5.2.1-0ubuntu1.4                       MySQL module for php5
ii  php5-sqlite                                5.2.1-0ubuntu1.4                       SQLite module for php5
ii  php5-sqlite3                               0.4-4ubuntu1                           SQLite3 module for php5
ii  sun-java6-bin                              6-00-2ubuntu2                          Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
ii  sun-java6-jdk                              6-00-2ubuntu2                          Sun Java(TM) Development Kit (JDK) 6
ii  sun-java6-jre                              6-00-2ubuntu2                          Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
ii  sun-java6-plugin                           6-00-2ubuntu2                          The Java(TM) Plug-in, Java SE 6
ps. myslim ze to chapes dobre, ale jeste jednou :: eclipse platform jede, ale chybi v ni support pro php.. mam stazeno eclipsePDT a balik se jmenuje 'pdt-all-in-one-incubation-S20070910_RC1-linux-gtk.tar.gz'
pps. chybu na sve strane v instalaci vylucuju.. pouzival jsem eclipsePDT a mam v tom rozdelanejch nekolik veci -- zmrvilo se to, az kdyz jsem nemel co delat a objevil jsem, ze v repozitarich je eclipse se supportem pro c++ (a jine).. protoze delam i v c++ a z eclipse jsem byl nadsenej, zkusil jsem tu v repozitarich -- ta se nainstalovala v poho, fungovala, vsechno cool.. nicmene v repozitarich nejni onen modul pro php a po instalaci se zmrvil prave i ten php support v 'pdt-all-in-one-incubation-S20070910_RC1-linux-gtk.tar.gz'
« Poslední změna: 12 Října 2007, 11:10:51 od nettezzaumana »

Culprit

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 12 Října 2007, 11:41:42 »
Napadaji mne dve veci.
1) Predpokladam, ze Eclipse workspace mas v ~/workspace. Zazalohuj si projekty a smaz workspace adresar.

2) statni si official Eclipse PDT 1.0

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #28 kdy: 12 Října 2007, 11:48:53 »
ad.1) nejde o workspace -- je jak jsi psal je fuc php extensions
ad.2) pdt-all-in-one-incubation-S20070910_RC1-linux-gtk.tar.gz jsem stahoval vcera

muj konkretni problem je: ze je v hajzlu support pro php. eclipse se mi tvari, ze php nezna!

Culprit

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #29 kdy: 12 Října 2007, 12:07:02 »
Je to uplna blbost, protozes jsi lepsi v unixu nez ja, ale pro jistotu.
co mas v adresari /usr/lib/jvm za adresare.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #30 kdy: 12 Října 2007, 12:16:30 »
java-1.5.0-sun  java-1.5.0-sun-1.5.0.11
-- uf. mozna to mam.. objevil jsem, ze existuje adresar /usr/lib/eclipse

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.