Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Apache  (Přečteno 3376 krát)

slaveklbc

• Návštěvník
Apache
« kdy: 10 Září 2007, 18:01:03 »
Dobrý den, používám kubuntu - poměrně krátce - a narazil jsem na problém. Nainstaloval jsem web server apache2 - všechno fungovalo - pak jsem změnil adresář stránek na /media/sdd4 a od té doby mi stránky hází chybu - neautorizovaný přístup.
Z logu apache jsem vytáhl následující:
Permission denied: /media/sdd6/.htaccess pcfg_openfile: unable to check htaccess file, ensure it is readable

nevíte prosím někdo co s tím?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Apache
« Odpověď #1 kdy: 10 Září 2007, 18:32:11 »
Překlad chyby z logu:
Přístup odepřen: /media/sdd6/.htaccess psfg_openfile: nemohu zkontolovat soubor htacces, ujistěte se, že máte právo číst
→ teď už asi víte, co dělat, či ne?

slaveklbc

• Návštěvník
Apache
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2007, 09:29:43 »
Děkuji za odpověd - Chybě rozumím, ale nechápu její příčinu - na celý adresář je rekurzivní oprávnění 777. Navíc soubor .htaccess v daném adresáři neexistuje. Ten si "vyrábí" apache sám, nebo je to na mně? Díval jsem se do původního adresáře /var/www a ani v tom tento soubor není.

kotli

• Návštěvník
Re: Apache
« Odpověď #3 kdy: 29 Března 2008, 14:45:22 »
Zdravim, mam po všech problémech (sice ještě nevim, jestli funguje mysql, ale to je ejdno) se mi podařilo konečně zprovoznit apache. No ale mam takovej dotaz. Potřebuju zakázat projíždění souborů, prostě aby to hodilo že nemá oprávnění. Na jakpsatweb jsem našel
Citace
V .htaccess se dá nastavit procházení adresářů takto:
Options +Indexes, Nebo naopak procházení zakázat: Options -Indexes
No ale páč jsem lama, tak vůbec nevim, kde vzít ten soubor .htaccess, popřípadě jak ho vytvořit. Fakt mi hlava nebere, jak to že to nemá příponu. Takže nemá někdo prosím nějakou polopatickou radu?

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #4 kdy: 29 Března 2008, 16:44:45 »
V Linuxu se na přípony moc nehraje ;) Ten soubor se jmenuje htaccess, nemá příponu a je skrytý (proto ta tečka na začátku), viz wiki.

kotli

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Března 2008, 19:32:46 »
A mohl by jste mi prosím někdo napsat návoc, nebo poslat nějakej link, abych mohl zakázat to procházení adresářů. Snažil jsem se hledat, ale nic co by mi pomohlo jsem nenašel. Jo a anglicky neumím. Díky moc za všechny příspěvky.

EDIT: Jo a mám apache 2
« Poslední změna: 29 Března 2008, 19:39:30 od kotli »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #6 kdy: 29 Března 2008, 21:00:02 »
No pomocí .htaccess je to jednoduché

Založení souboru .htaccess v daném adresáři (upravte si podle sebe) a zapsání hodnoty Options -Indexes do něj
Kód: [Vybrat]
echo "Options -Indexes" >>/var/www/private/.htaccess
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.