Již jsem problém popisoval a dostal jsem radu nahlédnout na server OO.o. Ale tam v diskuzi byl popsán bez odpovědi stejný problém. Obrátil jsem se na vývojáře a po několikeré výměně mailů s popisem potíží při tvorbě formuláře v databázi a otestování mi sdělili následovné:....tak som si konečne našiel čas, aby som sa na to pozrel. Mne ta databáza
nespôsobuje žiadne problémy - ihneď sa dal vytvoriť vstupný formulár, urobil som viac verzií (menil som farby a pod.) a všetko šlo dobre. Problém bude teda zrejme niekde inde - nejaká chyba v inštalácii (skúste OO.o reinštalovať), alebo chyba vo verzii pre Váš operačný systém. Otázka - používate najnovšiu verziu? V nižších bolo viacero chýb v Base, ale či aj takáto, to neviem. Žiaľ, momentálne Vám už viac neviem poradiť...... Tak jsem na serveru OOo stáhl nejnovější instalaci OOo_2.2.1_LinuxX86_install_cz_deb.tar.gz pro ubuntu FF, který mám na počítači. Starou verzi z instalace FF odinstaloval a pokusil se dle dostupných rad instalovat, ale bez výsledku. Vždy nějaké chybové hlášení. Poslední pokus byl podle návodu založit lokální repozitář a do něj rozbalit instalační program. Přidal jsem odkaz i do sources.list.
deb file:$HOME/local-debs ./ Po příkazu v Synapticu hláška file:$HOME/local-debs/./Packages.gz: Neplatné URI, lokální URI nesmí začínat na //. Ve widlích na notebooku vše funguje bez problému. Poradí někdo?
Děkuji.