Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: přechod na GG na čistej disk  (Přečteno 2231 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
přechod na GG na čistej disk
« kdy: 13 Září 2007, 10:42:46 »
Mam novej disk, na kterej chci nahodit systém a trochu se pomazlit s nastavením(compiz,grafika,deamony) atd.. ale jak je vidět, tak za měsíc vyjde GG. Zdá se mi zbytečný instalit FF, vyladit ho, přejít na GG a polovina aplikací se mi přemaže..

Tak mě zajímá, jestli je GG už ok na normální provoz a také jestli se dá rovnou stáhnout instalačka(kde), abych nemusel instalit FF a dávat upgrade...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 13 Září 2007, 10:48:09 »
Stahovat můžete zde.
Jak je to se stabilitou a funkčností netuším, ale ideál to asi nebude...

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #2 kdy: 13 Září 2007, 12:28:16 »
No, pracovat se na tom da, ale nejaky drobnosti tady jsou, treba se mi v OO.org nechce nacist v dialogu Otevrit lokace SSH pripojeni, jinde jo, ale tam ne.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Září 2007, 15:33:02 »
Kačer: hmm OO až tak tolik nevyužívám, mě stačí obyč texťák a stejně se chci naučit ve vimu. A naty drovnosti co dělám sem tam v OO mi stačí to co bude nebo skáknu na jinej komp..
Jestli se natom dá pracovat, tak to je v pohodě.. Dík za info.

vojtech.t: dík za info. stáhl sem si Tribe 5 a du to vysmahnout a nainstalit :-) dík.

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 13 Září 2007, 20:21:32 »
Tak právě jedu z live cd ubuntu Gutsy Gibbon a automaticky jede compiz s mnohem více efektama, než ve FF. Docela rychle si nato začínám zvikat :-D

Další postřeh je příšerný font. www vypadá jako vwwv.  Celý font je takový prťavý.
takové nic moc.. Takže budu muset nahazovat font jiný (možná to je jen firefoxem, ještě to musím omrknout)...

pozadí, efekty, fonty, temata se nastavují v jedné aplikaci, stačí pravé na plochu, change desktop background a je tam několik záložek.

Desktop effects maj 3 mody. no,normal a extra. takže jak se někdo ptal, jestli to pujde vypnout, tak bez problémů.

Mno a proč sem vůbec píšu :-D
Právě rozděluju disk a koukám, že mam disk SCSI1 (0,0,0) (sda) 80GB ATA .....
Trochu mě to zarazilo, všude je a dycky bylo, že disky jsou hdx a sdx jsou pro SATA což ten můj neni...
Oni to nějak předělali a teď je všechno sdx? Nebo to je nějakej bug?

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 13 Září 2007, 20:29:42 »
A ještě maličkost. Podle jednoho článku z linuxEXPRESS (nechť mu je země lehká) je dobré rozdělit disk:
pro / 1-3GB ext3
pro /boot 100MB ext2
pro /home 10-30GB ext3
pro /opt 1-3GB ext2
pro /tmp 1GB ext2
pro /usr 5-15GB ext2
pro /var 1-10GB ext3
a samozřejmě swap dle potřeby

chci se zeptat, jestli todle pořád zhruba tak platí, nebo pro ubuntu to je trochu jiné.. třeba ten /boot se mi zdá docela málo těch 100MB. (když tam bude nějakej ten obrázek při startu v grubu atd..)

a vzhledem k tomu, že jeden disk má 4 primární oddíly, má nějakej vliv něco hodit na primární a něco na rozšířenej oddíl?
A /boot má bejt v 1 nebo teď už to je uplně jedno(do budoucna pro nějakej případ)?

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 13 Září 2007, 20:55:09 »
ja by som odporučil jeden oddiel swap, jeden /home a zvyšok /, nič viac, nič menej.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 13 Září 2007, 22:37:16 »
tak po instalaci, menší upgrade asi na hodinku :-D a zatim v poho. Fonty zvětšili.. :-)
Ale musim říct, že po instalaci mi to nahlásilo problem s hardwarem. Zatim sem teda nezjistil jakej :-D (vše zatim funguje) a další věc, nezapsal se boot sektor.. mam pocit, že to má něco společnýho s označením disku jako sda místo hda a já to tam zřejmě v advance měl někde změnit...

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 14 Září 2007, 09:26:13 »
Koukám, že v dnešních upgradech je i compiz-core a další compizácký balíčky.. takže už pujde asi lépe nastavit c-fko.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.