Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Předinstalace UBUNTU na nových sestavách PC! [spam odstraněn]  (Přečteno 8508 krát)

wili

• Návštěvník
Zde byl příspěvek o jisté slovenské společnosti, která údajně instaluje Ubuntu na prodávané PC sestavy. Protože však nebyly uvedeny žádné podrobnosti, na stránkách firmy se o Ubuntu vůbec nepíše a toto fórum podle všech náznaků použila pouze jako prostředek pro nevyžádanou reklamu, odebral jsem daný příspěvěk a vložil místo něj toto vysvětlení. Děkuji za pochopení.
« Poslední změna: 20 Října 2007, 02:27:57 od Anna Taliánová »

Karel

• Návštěvník
    • http://karel2004.webz.cz
Předinstalace UBUNTU na nových sestavách PC! (spam odstraněn)
« Odpověď #1 kdy: 10 Května 2006, 15:28:50 »
Reklama?

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2006, 16:56:24 »
A uvedete prosím podrobnosti. Proč jste se tak rozhodli, jaké alternativy jste zvažovali, jaký je zájem apod.? Děkuji.

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Května 2006, 17:09:06 »
Na této první vlaštovce prosím komunitu o názory, co s takovým sdělením dělat.  Podle mě je to klasický spam a drsně bych to mazal.

Petr Tomeš

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2006, 17:19:08 »
Citace: Ondřej Surý
Na této první vlaštovce prosím komunitu o názory, co s takovým sdělením dělat.  Podle mě je to klasický spam a drsně bych to mazal.
Nasazování Ubuntu do PC je svým způsobem také významný a dobrý krok a bylo by dobré o tom vědět. Zaplavování fór určitě není nejlepší komunikační cesta, ale např. sestavení tabulky nebo seznamu na naší wiki, který by se tomu věnoval, pokládám za vhodný prostor. Nevidím nic špatného na tom, když nějaká společnost nasazuje Ubuntu do prodávaných sestav, a pokud by to bylo na takové stránce uvedeno. Když se to uvádět nebude vůbec, ty společnosti mohou ztratit motivaci nám to oznamovat...

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 10 Května 2006, 17:21:11 »
Citace: Ondřej Surý
no ja by som to nechapal ako spam keby sa tem hned na zaciatku uvadzali tie podrobnosti ako uz spominal Peter. ale takto musim skor suhlasit s tebou.
« Poslední změna: 01 Července 2008, 10:32:03 od Anna Taliánová »

Vojtin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 10 Května 2006, 17:23:36 »
je to reklama, protože kdyby nebyla, napsal by uživatel že přešli na linux z toho a toho důvodu. Jsem, pro smazání nicneříkající informace s odkazem. (nevim kam neklikal jsem)

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 10 Května 2006, 17:26:16 »
Jen tak z legrace jsem zadal do "Vyhledat produkt" heslo "ubuntu". System nenasel zadny odkaz. Jen u sestav pocitacu je OS v moznostech WXP a velmi obecne "Linux". Ze by snad jeste klamava reklama?
« Poslední změna: 01 Července 2008, 10:32:27 od Anna Taliánová »

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 10 Května 2006, 18:11:36 »
jj, uz sa to objavilo aj vo fore kubuntu.sk, z toho tiez usudzujem, ze je to spam... Keby bol aspon zmenemy text ;-)

Petr Tomeš

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 10 Května 2006, 19:23:21 »
Citace: Juraj
jj, uz sa to objavilo aj vo fore kubuntu.sk, z toho tiez usudzujem, ze je to spam... Keby bol aspon zmenemy text ;-)
Stalo se.

Vojtin

• Host
« Odpověď #10 kdy: 10 Května 2006, 19:55:52 »
nešlo by to úplně odstranit?

Petr Tomeš

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 10 Května 2006, 20:00:32 »
Citace: Vojtin
nešlo by to úplně odstranit?
Teď již o spam ani reklamu nejde, zde je to jen jako reference, že tu něco takového bylo (pro toho, kdo to zadával, pro všechny, kdo to četli a chtěli by se sem vrátit) a proč to bylo takto řešeno s nadějí, že se to nebude (moc často) opakovat.

wili

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 10 Května 2006, 23:21:59 »
Velmi sa ospravedlnujem ze som nestihol informovat vopred administratorov tohto webu a podat viac info ohladom nasadenia Ubuntu v nasej firme pri instalaciach na nove pc. Prave dnes sa mi podarilo to  presadit (myslim to prezentovanie na webe nasej firmy) - a jedine co som zatial stihol ohladom informovanosti verejnosti je jeden z 5 banerov ktore rotuju na hlavnej strane (info pre Petra Tomeša) s odkazom na tieto stranky  - pretoze si myslim ze prave pomocou tychto stranok (a hlavne diskusie) su schopni bezni pouzivatelia normalne pouzivat tuto distribuciu. Co sa tyka popisov priamo pri zostavach bude sa to doplnat.
Viem ze to vyznelo ako spam a reklama - avsak osobne si myslim ze chyba nielen Ubuntu ale aj vseobecne Linuxu taketo prezentovanie na  
strankach sukromnych firiem.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 11 Května 2006, 07:19:35 »
Já jsem přesně za to co udělal Petr Tomeš a zároveň souhlasím s Ondřejem Surým (#4). A pro wiliho jenom doporučení: informujte prosím o skutečných událostech na forech až po jejich zveřejnění na domácích stránkách firmy. A to z důvodu kontroly zdali se tak opravdu stalo. Jinak se to musí brát jako zneužití cizího za účelem vlastního prospěchu.
« Poslední změna: 01 Července 2008, 10:33:00 od Anna Taliánová »
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Petr Tomeš

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 11 Května 2006, 09:01:49 »
Citace: wili
Velmi sa ospravedlnujem ze som nestihol informovat vopred administratorov tohto webu a podat viac info ohladom nasadenia Ubuntu v nasej firme pri instalaciach na nove pc. Prave dnes sa mi podarilo to  presadit (myslim to prezentovanie na webe nasej firmy) - a jedine co som zatial stihol ohladom informovanosti verejnosti je jeden z 5 banerov ktore rotuju na hlavnej strane (info pre Petra Tomeša) s odkazom na tieto stranky  - pretoze si myslim ze prave pomocou tychto stranok (a hlavne diskusie) su schopni bezni pouzivatelia normalne pouzivat tuto distribuciu. Co sa tyka popisov priamo pri zostavach bude sa to doplnat.
Viem ze to vyznelo ako spam a reklama - avsak osobne si myslim ze chyba nielen Ubuntu ale aj vseobecne Linuxu taketo prezentovanie na  
strankach sukromnych firiem.
Jsme rádi, že nabízíte PC s Ubuntu, ale příště nás o takových věcech informujte prosím e-mailem. Bylo by možné zjistit, kolik uživatelů si např. takovou sestavu již zakoupilo, příp. zda od nich máte nějaké ohlasy?

wili

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 11 Května 2006, 09:54:34 »
Vedieme si presnu evidenciu o zostavach a nainstalovanom operacnom systeme, presne cisla samozrejme nemozem zverejnit - zatial sa to pohybuje  v niekolkych desiatkach mesacne s predinstalovanym Ubuntu.
Na baner ktory je od vcera obeda na nasich strankach kliklo doteraz 22 ludi - je tam odkaz na vase stranky.
Co sa tyka ohlasov - bude to este chvilu trvat predpokladam, kym zistime viac podrobnosti.
Bol som len rad ze takto mozem prezentovat Ubuntu (na nasich strankach je zhruba 1200 pristupov denne), jednoducho som len chcel oznamit ze sa mi to podarilo - nepredpokladam zeby si niekto kto diskutuje tu potreboval zakupit zostavu z predinstalovanym Ubuntu :-)

Juraj

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 11 Května 2006, 11:31:19 »
Vedieme si presnu evidenciu o zostavach a nainstalovanom operacnom systeme, presne cisla samozrejme nemozem zverejnit - zatial sa to pohybuje  v niekolkych desiatkach mesacne s predinstalovanym Ubuntu.
Na baner ktory je od vcera obeda na nasich strankach kliklo doteraz 22 ludi - je tam odkaz na vase stranky.
Co sa tyka ohlasov - bude to este chvilu trvat predpokladam, kym zistime viac podrobnosti.
Bol som len rad ze takto mozem prezentovat Ubuntu (na nasich strankach je zhruba 1200 pristupov denne), jednoducho som len chcel oznamit ze sa mi to podarilo - nepredpokladam zeby si niekto kto diskutuje tu potreboval zakupit zostavu z predinstalovanym Ubuntu :-)
Myslim ze keby si takto formuloval svoj prispevok hned, je to informacia, takze by to nikto asi za spam nepovazoval.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #17 kdy: 11 Května 2006, 14:10:10 »
Jestli máte s MS uzavřenou smlouvu, že smíte prodávat jen PC s operačním systémem (předpokládám, že máte), tak se obávám, že si většina useru si ubuntu necha instalnout jen pro to, aby nemuseli kupovat widle a pak ho doma přeplácnou kradenýma XPéčkama. Nicméně, i tak je to dobře, třeba ubuntu vyzkouší a kdo ví, možná se obrátí na pravou víru :-)
Kubuntu forever :-)

Vojtin

• Host
« Odpověď #18 kdy: 11 Května 2006, 16:16:48 »
Citace: Juraj
Myslim ze keby si takto formuloval svoj prispevok hned, je to informacia, takze by to nikto asi za spam nepovazoval.
plně s tebou souhlasim, teď už to jako reklama nevypadá

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #19 kdy: 17 Května 2006, 21:34:37 »
Jen tak mimo - myslím, že předinstalace Windows na PC sestavy je nemožná věc. Je to diskriminace ostatních OS. Nebudu to dále rozepisovat, ale na to, že může být předinstalován Linux na PC jsem se ani neodvážil pomyslet. Jestli je to pravda, tak je to moc dobře. Uživatel si potom opravdu svobodně může vybrat :). Mimoto Ubuntu používám cca 4 dny (konkrétně Xubuntu) a jsem s ním nadmíru spokojen. Nic lepšího jsem si pro svůj NTB nemohl přát....
« Poslední změna: 01 Července 2008, 10:34:04 od Anna Taliánová »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #20 kdy: 24 Října 2006, 10:45:22 »
Byl bych rad, kdyby se nekde tu na foru nebo na Wiki uvadel overeny seznam prodejcu HW s predinstalovanym Linuxem (*ubuntu).
Mohlo by to pomoct jak komunite, tak prodejci, ktery by si uvedomil moznosti Linuxu. Jako normal user bych rad podporil takovou firmu v nakupu HW.

Bylo by mozna dobre, rozvinout diskuzi na toto tema trochu vice.

Diky. :)
« Poslední změna: 01 Července 2008, 10:34:26 od Anna Taliánová »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #21 kdy: 24 Října 2006, 12:52:22 »
V tom s tebou souhlasím, svatá pravda! Zrovna teď se snažím sehnat notebook a tohle by se mi fakt šiklo...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #22 kdy: 24 Října 2006, 15:25:18 »
Taky jde o to, aby ten Linux byl opravdu naistalovany a "rozchozeny". Uz driv se tu probiralo, ze nejaka firma prohlasuje, ze prodava PC s Linuxem, jenze v realu ti k prazdnemu PC dali instalacni CD...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #23 kdy: 24 Října 2006, 15:47:13 »
Jiste, to jsem myslel. Musi chodit vsechen HW, ktery je mozno v Linuxu rozchodit....

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #24 kdy: 26 Října 2006, 03:18:49 »
Po precteni tohodle vlakna jsem stvoril clanek na wiki se seznamem obchodu prodavajici pocitace s predinstalovanym Ubuntu:
http://wiki.ubuntu.cz/Kde_koupit_po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D_s_Ubuntu

myslim ze takoveto aktivity je nutne podporovat, i kdyz tady to zezacatku dopadlo trochu nestastne.
podivejte se na clanek, a pripadne piste komentare. myslim ze by to zpusobem, ktery je naznacen v clanku, mohlo fungovat. pokud budou s (libovolnou) firmou kladne zkusenosti, a/nebo bude mit dostatek informaci na svych strankach co se tyka podpory ubuntu/linuxu, tak bude v "overene" kategorii. snad se tam brzo objevi vypsanych vic obchodu, pak by ten clanek mohl byt i dost uzitecnej.

co si myslite?
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.