Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: system zamzrzne pri bootovani ubuntu 7.04 s liveCD  (Přečteno 1493 krát)

norwaiz

• Návštěvník
system zamzrzne pri bootovani ubuntu 7.04 s liveCD
« kdy: 14 Září 2007, 08:34:44 »
hi, vcera som poprve skusal Linux, mam Live CD Ubuntu 7.04 - suchol som ho do mechaniky, restartol, nabehlo mi nenu, dal som "Start or install Ubuntu", nieco tam povipisovalo, nabehol loading Ubuntu, palicka chodila z lava do prava, no zrazu zostala stat, z reprakoch zrazu bolo pocut neprijemny sum. System delej nereagoval. Skusal som aj "safe graphics mode" - vysledok to iste, skusal som chceknut integritu CD - vse v poriadku.
Skusal som to moje live CD na dvoch inych PC - nabehlo bez problemov? Kua, preco to nejde na mojom? diki za radu

Moje PC:
AMD Athlon XP 1700+
2x256 MB DDR 266 RAM
ATI Radeon 9200 128 MB DDR
1x160GB HDD Hitachi + 1x80GB WD
SB Live 5.1 Digital (SB002xb - 10k1)
17'' CRT LG monitor

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #1 kdy: 14 Září 2007, 10:19:52 »
Může to být tím, že si systém nerozumí s tvojí deskou. Zkus při startu zadat parametry (je to jedna z položek menu startovacího menu, něco ve smyslu "vlastní parametry":

acpí=off
nolapic
noacpi

(postupně nebo všechny naráz, oddělené čárkami)

Může pomoci i odpojit při startu usb zařízení, nebo zupdatovat bios...

Pokud to nepůjde, nebo se ti do toho nebude chtít (update biosu není něco co by dělal každý rád), je tu možnost zkusit další verzi ubuntu - GG 7.10 - je to sice ještě betaverze, ale jednak už dlouho betaverzí nebude a jednak má novější jádro, které by se mohlo s tvým hardwarem lépe přátelit...

Nebo - a teď to bude trošku hereze - zkusit nějakou jinou distribuci, třeba Fedoru 7 - která má taky tuším trošku novější jádro než Feisty.

darny

• Návštěvník
    • http://www.darny.blog.cz
« Odpověď #2 kdy: 14 Září 2007, 19:09:36 »
Mám také problém s instalací Ubuntu 7.04 Fiesty Fawn, 6.06.1 bez problému nainstaloval, ale když jdu výš na 7.04 , ať už s grafickým rozhraním, nebo bez, tak vše proběhne vpořádku a po restartu se nemohu přihlásit, jelikož mi nejde klávesnice.
Veni, vidi, vici....

norwaiz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Září 2007, 19:13:20 »
Citace: Rincewind
Může to být tím, že si systém nerozumí s tvojí deskou. Zkus při startu zadat parametry (je to jedna z položek menu startovacího menu, něco ve smyslu "vlastní parametry":

acpí=off
nolapic
noacpi

Pokud to nepůjde, nebo se ti do toho nebude chtít (update biosu není něco co by dělal každý rád), je tu možnost zkusit další verzi ubuntu - GG 7.10 - je to sice ještě betaverze, ale jednak už dlouho betaverzí nebude a jednak má novější jádro, které by se mohlo s tvým hardwarem lépe přátelit...

Nebo - a teď to bude trošku hereze - zkusit nějakou jinou distribuci, třeba Fedoru 7 - která má taky tuším trošku novější jádro než Feisty.
no urobil som jednu vec: vypol som v BIOS-e funkcnost USB - system nabehol v poriadku (problem zo zvukom stale pretrvava) - len teraz nemozem fachat v linuxe kedze mam USB mys a USB router :(
ako teraz postupovat s tym problemom s USB? :) a co to sustanie v reprakoch? :( diki

norwaiz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Září 2007, 16:07:23 »
Citace: Rincewind

acpí=off
nolapic
noacpi

Skušal som aj to ubuntu 7.1 len mi tam chyba moznost bootovania z CD, neviete preco? :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.