Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přepínání mezi konzolí a grafickým režimem  (Přečteno 1687 krát)

Michal Kocián

• Aktivní člen
  • *
Přepínání mezi konzolí a grafickým režimem
« kdy: 15 Září 2007, 11:07:57 »
Feisty Fawn, Gnome
Mám problém, při přepnutí do konzole (ctrl+alt+F1-6) je vše v pohodě, ale když se přepnu zpátky do grafického reřimu (...F7), tak to sice na grafický vypadá, ale vidím jen myš a zbytek je černo. Když se poté přepnu zpátky do nějaké konzole, tak už nevidím vůbec nic (ani konzoli ani myš) ... prostě restart (tvrdý, protože - ctrl+alt+backspace tím také přestane fungovat). :(
Asus A6M - Ubuntu 9.04

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #1 kdy: 15 Září 2007, 11:13:09 »
Co máš za grafiku? Nemáš nějaký konfliktní hardware? Zkus livecd GG jestli ti to bude dělat i tam..

Michal Kocián

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Září 2007, 11:18:32 »
Jen doplním, že v Edgy Eft to nebyl problém a používal jsem to poměrně často.

Pochybuju, že by to bylo grafikou - nVidia go 6100
Teď mě napadá, že by to mohlo být těmi grafickými efekty které mám zapnuté - vyzkouším.
Asus A6M - Ubuntu 9.04

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Září 2007, 11:36:20 »
Grafika by neměl být problém (jako HW), ale jaký používáš ovladač? (výchozí / výchzí-nesvobodný / instalovaný z binárky z WEB-u nVidie)

Michal Kocián

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 15 Září 2007, 13:56:22 »
Vyzkoušeno: Nefunguje to jen při zapnutých "efektech prostředí". Když jsou vypnuté, tak je vše Ok.

Tuším, že používám "výchozí nesvobodný" - ten co mi to nabídlo samo, když jsem chtěl prvně spustit nějakou aplikaci s 3D podporou (nejspíš ty efekty prostředí). Pokud to někdo bude mít chuť nahlásit jako bug, tak poskytnu všechny informace co budete chtít - rád bych kdyby se to vyřešilo.

Edit: Případně by bylo fajn slyšet jak to běží někomu jinému na Feisty Fawn + nVidia Go 6100 + Efekty prostředí
Asus A6M - Ubuntu 9.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.