Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linuxové novinky Softpedia  (Přečteno 3454 krát)

anicka

• Host
Linuxové novinky Softpedia
« kdy: 15 Září 2007, 14:43:25 »
Na webu Softpedia se objevilo hned několik zajímavých informací :-D ... tak se na ně v minimalistické zkratce podívejme:

Linuxové zprávy či aktuality oznamují mimo jiné, že vyšla nová verze OpenOffice.org 2.3.0, je k dispozici nový Adobe Reader 8 for Linux - no konečně! :-D a například také to, že v novém Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon) bude předinstalován Compiz :-) ...

V rubrice přehledy linuxových aplikací mohou být zajímavé MPlayer 1.0 RC1 i třeba Psi 0.10, pro programátory Anjuta 1.2.4a či Vim 7.1. ...

Z tipů a triků bych namátkou zmínila třeba "Transfer Files to and from Your Nokia Phone" anebo "Encrypted Ubuntu 7.04" (i když to pro ty uživatele Ubuntu co přejdou na 7.10 zanedlouho bude out).

Link na zdroj - web Softpedia je zde: http://linux.softpedia.com/
« Poslední změna: 15 Října 2007, 15:12:05 od Anna Taliánová »

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #1 kdy: 15 Září 2007, 20:21:03 »
hm, zajimavy :)
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Září 2007, 21:35:17 »
... uvidíme, za jak dlouho bude OO 2.3 v oficiálních repozitářích FF =)... pokud tam někdy bude...

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Září 2007, 22:36:16 »
A co nám může OOo 2.3 nabídnout?? Myslím že dokud nepředělají editor rovnic (OOo Math) tak, aby bral příkazy LaTeXu, tak pro mě pořád budou jen vedlejším "prohlížečem .doc a .xls souborů" :D
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2007, 00:36:38 »
2 Vico.B ... světe div se, někteří z nás již mají těch cca 20 let strávených ve školách za sebou :D :D :D... každý uživatel linuxu není student...

... a opravdu v běžném životě majorita příkazy LaTeXu nepotřebuje (editor rovnic tak 2x ročně) :cool:
... za to např. lepší podpora databáze se hodí nebo konečně vycentrovaný náhled , opět o něco rychlejší atd...

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2007, 07:58:40 »
Jony -- no věřte nebo ne, ale někteří potřebují LaTeX i k práci ;) Já netvrdím že můj názor je objektivní, já jen říkám, že pro mě jako jednoho uživatele je OOo jen na vedlejší koleji ;) Samozřejmě jej v počítači mám, ale použil jsem ho za poslední čtyři měsíce asi dvakrát -- pokud by mi nabídl onu zmiňovanou LaTeXovou syntaxi, bylo by to něco jiného, ale pokud si zavádí "vlastní standard"... :)

Nic ve zlém, sto lidí sto chutí ;)
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 16 Září 2007, 11:24:13 »
... v pohodě =), jenom jsem chtěl říci, že je potřeba řešit zejména ("pro všechny") jiné drobnosti, jako celkové zrychlení OO, zlepšení provázání jednotlivých komponent...  grafy jsou také slabinou, atd...

btw.  jak jsem tam brouzdal, viděl jsem, že je venku také nové Freespire 2.0 Powred by Ubuntu =)... jelikož jsem Freespire 1.x míval, tak to jdu z nostalgie testnout.. než bude mít Ubuntu podporu CNR...

Skeletonix

• Host
« Odpověď #7 kdy: 16 Září 2007, 21:08:05 »
mno hlavně bych z verze OO 2.3 vypíchl GRAFY ! .. Komplet předělaný  a při nedůkladném zkoumaní vypadá editor grafů skvěle :D.

---
P.S: editor rovnic mi přijde super ... ale to proto, že znám jen z MS Office

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.