Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Boinc po spuštění  (Přečteno 2241 krát)

Ditrue

• Host
Boinc po spuštění
« kdy: 16 Září 2007, 10:15:09 »
Mohli byste mi někdo prosím říci jak dát BOINC aby se spuštěl ihned po startu? Vím jak přidat program po spuštění obecně(Systém->Volby->Sezení). Jen nevím co je spuštěč. Díky.

Jony

• Stálý člen
  • **
Boinc po spuštění
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2007, 10:56:16 »
... a co tady dát hledat "spouštěč"? =)

http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=13864 .. toto Ti možná stačí, jinak hledej...

Pavelp

• Host
Boinc po spuštění
« Odpověď #2 kdy: 16 Září 2007, 20:07:47 »
Zalezi na tom, odkud jste si Boinc stahl. Kdyz je jako balicek z distribuce Ubuntu, spousti a zastavuje se beznymi init skripty systemu. Kdyz primo ze stranky Boinc, musite volat startovaci skript, ktery se nainstaluje do katalogu BOINC. Podle rady Jonyho.

Ditrue

• Host
Boinc po spuštění
« Odpověď #3 kdy: 17 Září 2007, 17:42:14 »
Stáhl jsem to z Ubuntu. Ale jak vytvořit skript ke spuštění nevím. Mělo by to jít i graficky ne? Mslel jsem, že jen přidám odkaz do programy při spuštění.

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
Boinc po spuštění
« Odpověď #4 kdy: 18 Září 2007, 21:23:38 »
já mám BOINCMANGER taky nainstalovaný z UBUNTU

spustím projekt, počítá se, vypnu BOINCMANAGER a pořád se počítá
pokud takto vypnu PC, tak se po zapnutí opět samo začne počítat (tedy asi až po mém přihlášení, to mohu ale zjistit)

BOINCMANAGER je tedy asi pouze grafická nadstavba pro ovládání výpočtů, pokud výpočet spustí, funguje mi vše i po vypnutí BOINCMANAGER (odesílání a přijímání jednotek atd.) - počítám CLIMATEPREDISTION

PS: mluvíš o BOINC nebo BOINCMANAGERu ?
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

Pavelp

• Host
Boinc po spuštění
« Odpověď #5 kdy: 18 Září 2007, 22:05:09 »
$ /etc/init.d/boinc start|stop|restart ... a podobne
Help je: $ /etc/init.d/boinc
spousteci skript je / mel by byt / v katalogu BOINC, ktery se vytvori v /home/uzivatel pri instalaci. Lepsi je to spoustet init skripty.

pascall

• Návštěvník
Boinc po spuštění
« Odpověď #6 kdy: 19 Září 2007, 20:34:56 »
Já osobně nepoužívám BOINC, který je součásti Ubuntu (7.04), jelikož se mi zda hodně stará verze. A navíc já preferuji spouštět BOINC pod jiným uživatelem než Root :)

Současnosti mam verzi 5.10.7 a pod uživatelem boinc, na kterého se nikdo nepřihlásí.
Spouštění mám v  rc.local >
   cd "/home/boinc/BOINC" && exec nice -n 19 /bin/su boinc -c ./boinc&

Nic lepšího mně nenapadlo !!

Ditrue

• Host
Boinc po spuštění
« Odpověď #7 kdy: 21 Září 2007, 10:13:46 »
Tak já mám také Boinc Managera a podíval jsem se do zpráv a je to tak jak říkáš(pavel1tu) takže to funguje. Mě jen zmátlo, že jsem nic neobjevil ve Sledování systému a statistiky vypadaly nějak divně-resp. přišlo mi, že to při vypnutí managera nepočítá. Takže dík(tedy i všem ostatním)

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
Re: Boinc po spuštění
« Odpověď #8 kdy: 30 Září 2007, 21:23:11 »
Tak já mám také Boinc Managera a podíval jsem se do zpráv a je to tak jak říkáš(pavel1tu) takže to funguje. Mě jen zmátlo, že jsem nic neobjevil ve Sledování systému a statistiky vypadaly nějak divně-resp. přišlo mi, že to při vypnutí managera nepočítá. Takže dík(tedy i všem ostatním)
Jak zde bylo řečeno, oficiální BOINC je opravdu dost starý, také jsem si stáhl nový spustil jsem si ho ručně a mám problém
v nastavení BOINC mám, aby pracoval pokud PC nepoužívám 3 min. , sice se pustí po 3 min. ale když začnu něco dělat, už se nepozastaví :-(
dělá to ještě někomu ?
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.