Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypnuti sleep po zavreni vika  (Přečteno 3509 krát)

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
Vypnuti sleep po zavreni vika
« kdy: 16 Září 2007, 17:11:26 »
Dobry den,
na serveru (notebooku) jsem jiz delsi dobu pouzival Win XP, ale jelikoz tento NTB HP Omnibook XE2 (430MHz, deda)  ma pomale usb a ja k nemu mam pripojeny usb disk, tak jsem se rozhodl poridit si pcmcia kartu s usb 2.0 porty (a tudiz jsem musel vykopnout pcmicia lan kartu) a dale jsem si koupil usb lan kartu

po zasunuti usb 2.0 (porad ve Win XP) a nasledne na nej pripojeni lan a disku vse slo perfektne, jen do doby, kdy prisla vetsi zatez na sit (nebo disk) a server vytuhaval, padal apod...

Tak jsem si rekl, ze zkusim linux (jiz na svem osobnim pc pouzivam Fedoru, ale jen jako konicka, s linuxem moc neumim), ze problem mozna zmizi a za zkousku nic nedam, tak jsem to zkusil a zatim vse vypada ok

Problem je zatim tedy ten, ze po zavreni vika buku se mi sam uspi a ja to nechci, nemuzu to nikde najit, poradi nekdo?
pouzivam Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn", notebook HP Omnibook XE2, vsechny rezimy uspani jsou funkcni (acpi tedy pravdepodobne funguje jak ma)

slashsbluesball

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2007, 18:29:32 »
v gnome :
system > preferences > power management, v cestine tusim ze sprava napajeni nebo neco podobneho ... tam je combo box s nabidkami, co delat pri zavreni vika, pro vas moznost nedelat nic :)
Desktop: MSI 848P Neo-V, Intel Pentium 4 CPU 2,80GHz, 1024 MB Ram, ATI Radeon 9200 128MB, OS: Gentoo 2007.0 :-), Win XP
Laptop: HP nc6120, Intel Pentium M Dothan CPU 1,86GHz, 1024 MB Ram, Intel GMA 900 128MB sdíl., OS: Ubuntu 7.10GG

mycz

• Aktivní člen
  • *
  • Lysergic acid diethylamide
« Odpověď #2 kdy: 16 Září 2007, 18:37:31 »
v KDE:
Power manager > when laptop lid closed > do nothing
Píchali bychom si i vitamín C, kdyby to bylo ilegalní!

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2007, 18:51:52 »
popřípadě stačí poklepat na ikonu baterie v system tray a tam ta volba je taky (minimálně v KDE určitě)

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2007, 19:24:48 »
diky za odpovedi, zkusim to, ale vim ze jsem se ve spravci napajeni uz hrabal a vypnul jsem i sporic

jinak mam gnome

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2007, 21:40:09 »
tak bohuzel, tato moznost tam vubec neni

je  tu jen, vypnout displej, uspat pri necinnosti

na dalsi zalozce je co delat po stisku tlacitka napajeni (mam tam moznost ptat se)
pak je tu moznost zobrazovat na panelu a zaskrtavatko upozornit pri chybe

dalsi navrhy?

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 16 Září 2007, 22:02:51 »
U mě to vypadá například takto...

Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
« Odpověď #7 kdy: 17 Září 2007, 21:42:56 »
tak bohuzel tohle tu nemam, chybi mi tu napajeni na baterii a zavreni vika...

zkusil jsme tedy vlozit do buka baterii a restartoval jsem ho, po grubu mi skocila hlaska ze musim poustet system prikazem acpi´force -> nefunguje, hned po grubu to pada

na netu sjem heldal dale a nasel jsem, at zavadim system prikazem apm´true (ci tak nejak) a zase bez efektu (stejne jako acpi)

takze po vlozeni baterie pravdepodobne nejde acpi a menu porad nemam (nyni uz i po vyjmuti baterie to hazi chybu)

kdyz dam vypnout buka, tak se chova jako pc s AT zdroijem, vypne se a ja ho rucne musim "dovypnout" (chova se tak nyni i bez baterie)

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 18 Září 2007, 10:15:52 »
A máte nainstalovanou podporu ACPI v Ubuntu?? Nebo není vypnutá podpora ACPI v biosu nebo mezi službami v linuxu??

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
« Odpověď #9 kdy: 18 Září 2007, 17:39:01 »
vse bezi, acpi bezi jako sluzba (i APM), bios jsem pro jistotu nastavil na enabled (z puvodniho jen pri napajeni z baterie), nevim kde je problem, pravdepodobne linux nepodporuje toho dedu :(

slashsbluesball

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 19 Září 2007, 04:05:15 »
spise mi pripada ze "nevi" ze se jedna o notebook, zkuste doinstalovat balik laptop-mode-.... pokud ho nemate, uvidime :)
Desktop: MSI 848P Neo-V, Intel Pentium 4 CPU 2,80GHz, 1024 MB Ram, ATI Radeon 9200 128MB, OS: Gentoo 2007.0 :-), Win XP
Laptop: HP nc6120, Intel Pentium M Dothan CPU 1,86GHz, 1024 MB Ram, Intel GMA 900 128MB sdíl., OS: Ubuntu 7.10GG

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
« Odpověď #11 kdy: 20 Září 2007, 13:00:13 »
ee, :/
nainstaloval jsem vsechny mozny baliky s nazvem laptop, pak i v popisu kdyz se psalo o napajeni a laptop a porad nic :(, proste je to deda a uz s nim nikdo nepocita, nicmene jsem vypnul podporu acpi a apm a viko si uz muzu zavirat :)

ale trosku me zarazi, ze kdyz pustim azureus, tak buk doslova kolabuje, zasekava se a hodiny treba po 1 dni provozu ukazuji o 3h mene, treba dnes v 1 rano ukazoval cca 21h vcera

zkusim jeste xubuntu (a pokusim se rozchodit vzdalenou spravu) a pokud bez uspechu, tak nezbyva nic jineho, nez zas mrkev xp :(

noHandle

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 21 Září 2007, 16:49:54 »
to Vico.B: Omlovam se za offtopic, ale muzu se zeptat co to pouzivas za motiv (skin)?
Tetris will never die!

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 21 Září 2007, 18:56:09 »
Citace: noHandle
to Vico.B: Omlovam se za offtopic, ale muzu se zeptat co to pouzivas za motiv (skin)?
Metacity je mírně upravené "Simplicity" a GTK je "Dyne", obě k dostání na www.gnome-look.org (aspoň doufám)...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.