Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zaseknutí gdm  (Přečteno 1409 krát)

horada

• Návštěvník
Zaseknutí gdm
« kdy: 19 Září 2007, 09:58:49 »
Přes prázdniny jsem měl nastaveno automatické přihlášení, nyní jsem to chtěl zrušit, ale po restartu už mi naběhla místo přihlašovacího dialogu jen černá obrazovka se zaneprázdněným kurzorem myši (procesor je asi dost vitíženej protože větráček dost funí :)). zkoušel jsem  
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure gdmale nepomáhá to (dostanu takovídle výpis)
* Reloading GNOME Display Manager configuration...                              * Changes will take effect when all current X sessions have ended.
invoke-rc.d: initscript gdm, action "reload" failed.
pokusil jsem se nainstalovat jiný display manager (kdm) a ten funguje (musím ho sice pustit ručně, i když jsem jej nastavil jako default tak nenaběhl (s nějakou poznámkou jakože není default). Ale gdm nefunguje- pokud se pouští tak skončí na oné černé obrazovce. (zkoušel jsem jej i přes synaptic přeinstalovat)
Nevíte někdo co s tím? Nebo alespoň kam gdm loguje abych se mohl podívat co mi píše? Děkuji za jakýkoliv tip.
Dobré věci jsou drahé, ty nejlepší jsou zdarma....

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

dumi

• Stálý člen
  • **
Zaseknutí gdm
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2007, 12:31:42 »
to, ktorý desktop manager je defaultný by malo byť uvedené v /etc/X11/default-display-manager.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

horada

• Návštěvník
Zaseknutí gdm
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2007, 12:38:10 »
tj tam to mam, ale právě když tam napíšu místo
/usr/sbin/gdmtodle:
/usr/sbin/kdmtak to píše něco v tom smyslu že to není defaultní a nenaběhne- ale to by mě nevadilo já spíš potřebuji zprovoznit gdm (nebo alespoň zjistit proč se zasekává)
Dobré věci jsou drahé, ty nejlepší jsou zdarma....

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

dumi

• Stálý člen
  • **
Zaseknutí gdm
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2007, 13:17:33 »
tu sa riešil podobný problém a ako písal gUAKER, pomohlo odinštalovať úplne všetky prostredia a potom znovu nainštalovať gdm.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Skeletonix

• Host
Zaseknutí gdm
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2007, 13:36:31 »
na jednom PC jsem řešil podobný problém a více méně nevyřešil. Nechal jsem tam kdm(ničemu tam nevadí) a doufám že s dalším vydáním Ubuntu ten bug (je hlášen) zmizí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.