Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemužu se připojit k netu  (Přečteno 2181 krát)

Paleandr

• Návštěvník
Nemužu se připojit k netu
« kdy: 19 Září 2007, 21:26:42 »
Zdravím,vím že je tu několik témat,taky jsem jich několik četl,ale pořád nemám jasno....Jsem absolutní začátečník s Linuxem,ale chci se s ním naučit pracovat a využívat jej,takže mi to nemějte za zle :-)Potřeboval bych poradit.Instalaci Linuxu(mám distribuci ubuntu 7.04 feisty fawn) jsem jakš takš zvládl,ale první problém už nastal,nemužu se za žadnou cenu připojit k netu,samozřejmě už sem vyplnil IP,masku i bránu,také DNS(mám jen jednu adresu nikoli dvě),ale pořád se nic neděje prostě internet ne a ne jít.Co se týče síťovky tak ta je zabudovaná na zakladovce je to NVIDIA nForce Networking Controller.(teda myslim že tohle je ono...)
Edit:Zapomněl jsem napsat,že  bydlím v rodinném domě,tudíž nám jedou dva počítače,normal provedení kabely do switche a switch vede na střechu na antenu.(nevim zda to bude potřeba)
Jinak něco co se vám bude možná hodit je tenhle vypis z windows:

Přípona DNS specifická pro připojení:
Popis: NVIDIA nForce Networking Controller
Fyzická adresa: 00-1B-FC-35-**-**
Služba DHCP je povolena.: Ne
IPv4Adresa IP: 192.***.*.*
IPv4Maska podsítě: 255.255.255.*
IPv4Výchozí brána: 192.***.*.*
IPv4Server DNS: 192.168.**.*
IPv4Server WINS:
NetBIOS nad TCP/IP povoleno: Ano
Spojení – místní adresa IPv6: fe80::1d1:c1b1:fd3f:******
IPv6 Výchozí brána:
IPv6 Server DNS:

To co není vyplněné tam prostě není,jinak něco je v hvězdičkách nevím co by mohlo být zneužitelné...

Díky za rady

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2007, 21:30:36 »
povol si DHCP. pak by ti to mělo jet.
mě to vždycky odpojilo od netu, když sem dal ruční konfiguraci.
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

Paleandr

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2007, 21:38:59 »
A jak to mám povolit?vubec nevím jak na to

Pavelp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2007, 06:59:58 »
Ve zkratce.
No, kdyz na windows je DHCP zakazano, tak povolit ho v linuxu moc nepomuze.
Jdete do nastaveni site a nastavte proste parametry, jako ve windows. Musite to udelat v administratorskem rezimu.  Dal  jde o to, ze kazde PC musi mit svoji unikatni adresu. Kdyz tak si reknete spravci toho domovniho rozvodu, at Vam prideli na kazde PC zvlastni adresu. Ze by nekdo zneuzil IP rozsahu 192.xxxx na vnitrni siti se nemusite obavat.
A opravdu hledejte, nastaveni site je tu popsano jak pres GUI, tak pres konzolu snad milionkrat.

Paleandr

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Září 2007, 18:48:42 »
No nevím jak myslíte to v administrátorském režimu....když jsem skoušel v terminalu přikaz ipconfig ukazaloto comand not found možná byl špatně napsaný,a když jsem dal iwconfig ukazaloto u obojiho no extension nebo jak to je...tak co teda?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2007, 18:52:55 »
v linuxu neni ipconfig ale ifconfig
take to celkove muze zaviset na nastaveni site -- dhcp/static apod

Paleandr

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Září 2007, 19:17:46 »
DHCP mi nic nedělalo takže jsem to nastavoval na static IP,nastavil jsem IP masku bránu i DNS,ale nic se nedělo,akorát jednu chvíli to vypadalo že se to připojilo,ale hned mě to ukazalo disconect...Jinak co se týče připojení tak je to normalní kabel vedený od komplu do switche a ten vede k anténě na střechu,bydlím v rodinem domě ale máme tu zapojene dva počítače,pouze na tomhle mám ale Linux a Windows...Na tom druhem je jen windows,ale to je asi nepodstatne...

Pavelp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 20 Září 2007, 19:46:39 »
Tak nastavte na tom s win/lin stejne parametry sitovky jako ve windows. Kdyz nevite jak zapnout administratorsky rezim, udelejte to pres konzolu editaci konfiguracnich souboru. Psat jak, sem uz nebudu, neb me to uz nebavi, je to tady popsane milionkrat.

Paleandr

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 20 Září 2007, 19:52:24 »
Nevím jak je to možné alep rostě internet se rozjel,vubec nechápu jak ale rozjel se aniž bych udělal jediný zásah,jediné co jsme předtím udělal bylo to iwconfig,ale to to ještě nejelo,teďko prostě píšu z Ubuntu a stahuju aktualizace...Vubec to nechápu,zítra to beztak zase nepojede....

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 20 Září 2007, 20:16:20 »
Nahore v panelu: system -> sprava -> sit (... nebo na ten applet vpravo nahore kde jsou ty dva pocitace (nebo stav signalu wifi) a levym tlacitkem kliknout a pak "manual configuration") ... pak jen heslo a muzete nastavovat co je treba jako ve win.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.