Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přechod z FF na GG  (Přečteno 3455 krát)

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
Přechod z FF na GG
« kdy: 20 Září 2007, 07:51:53 »
Zdravím, takže k problémům......měl jsem funkční 7.04 s instalací Compiz Fusion.....vše v pohodě, sem tam docházelo k zamrznutí - to jediný jsem nevyřešil.....čekám až vyjde GG 7.10  - 18 stále nic nikde nevidím :-D tak jsem udělal přechod ručně........

sudo sed -e 's/\sfeisty/ gutsy/g' -i /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Vše jelo několik hodin cca 3??? Nevím přesně ale bylo to dlouhý :-D všechny balíky se nainstalovali v pohodě.......poté chtělo restart

Po restartu pc nenaběhnul zamrzne někde hned na začátku bootu po odklepnutí GRUB menu.....

tudíž jsem musel bootovat s parametry noapic nolapic acpi=off

Pak systém naběhne ale zmizli mi rámy oken........a nefunguje Compiz
dával jsem další update a stahoval automatické aktualizace.......pořád to stejné!!!

Pak se opět doinstalovávali nějaký balíčky na compiz atd.......nějak jsem nestihnul který to byly
Ted jsem ve stádiu kdy počítač stále nechce bootovat pokud není s parametrem acpi=off ( což je na notebook blbý ) a Compiz vůbec nejde spustit, nedaří se ani zapnout žádné efekty......prostě po pokusu zapnout jen problikne obraz a nic nic nic nic nic.......ale to mě zas tak netrápí jako vyřešit acpi !!!! Na FF 7.04 vše v pořádku fungovalo.
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

Pavel Půlpán

Přechod z FF na GG
« Odpověď #1 kdy: 20 Září 2007, 07:56:36 »
Gutsy vyjde az v rijnu... ;)

To co jste nainstaloval je vyvojova verze. Nerikam ze se neda pouzivat, ale funkcnost neni rozhodne garantovana. :cool:

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
Přechod z FF na GG
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2007, 10:24:01 »
Citace: diwoczaak
Gutsy vyjde az v rijnu... ;)

To co jste nainstaloval je vyvojova verze. Nerikam ze se neda pouzivat, ale funkcnost neni rozhodne garantovana. :cool:
Takže počkáme do října :-D snad opraví pořádně acpi.

Když vyjde v říjnu......v aktualizacích se objeví přechod na novou verzi? Nebo se mi rovnou začnou stahovat aktualizace, které ještě nemám? tohle mi trošku není jasný :o)

Jinak co naplat, muset čekat a doufat že se potom zadaří a vše pojede......

jen pro případ, kdyby náhodou nějaký vývojář četl toto forum :-D  podpora ASUS F3M notebooku by byla taky dobrá!!!!:-)
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

Pavel Půlpán

Přechod z FF na GG
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2007, 10:27:25 »
Update Manager nabidne po uprave sources.list moznost upgrade cele distribuce.

Edit: Ta uprava myslena presne ta, kterou si pouzil predcasne. :)

Petr Petr

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.signaly.cz/pgp
Přechod z FF na GG
« Odpověď #4 kdy: 20 Září 2007, 10:48:43 »
Také jsem přešel z FF na GG a vše funguje v pohodě, ale v programu zdroje software jsem si ponechal aktualizace jen stabilní a doporučené... nestabilní raději ještě dávat nebudu.. možná po vydání oficiální verze v říjnu;-)
Buď sám sebou, dokud je to reálně možné, pak se začni chovat jako člověk. :D
Všechno je relativní. I já jsem relativně v pohodě, ale realita je jiná.

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Přechod z FF na GG
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2007, 16:32:11 »
samozrejme doporucena cesta, jak aktualizovat system, je prikazem

gksu "update-manater -c -d"

zadna uprava sources.list neni nutna ;)

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
Přechod z FF na GG
« Odpověď #6 kdy: 20 Září 2007, 20:56:41 »
Nechci býti hnidopich, ale aby se někdo nedivil, že mu to nefunguje:

gksu "update-manager -c -d"
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
Přechod z FF na GG
« Odpověď #7 kdy: 23 Září 2007, 10:17:02 »
gksu "update-manager -c -d"   Jooooo tak tohle se hodí, to jsem nevěděl :-D

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
Přechod z FF na GG
« Odpověď #8 kdy: 23 Září 2007, 10:43:13 »
Při aktualizaci zdrojů  mi napíše hlášku : Nepodařilo se stáhnout indexové soubory pro všechny zdroje

http://download.tuxfamily.org/3v1deb/dists/gutsy/eyecandy/binary-i386/Packages.gz: 404 Not Found
http://download.tuxfamily.org/3v1deb/dists/gutsy/eyecandy/source/Sources.gz: 404 Not Found

Předpokládám, že zatím ty to zdroje pro GG nejsou k dispozici........ nebo je příčina ještě jiná? Nemám cestu ke zdrojům špatně?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.