Možná je to blbý dotaz, ale pomůže jistě i ostatním při rozhodování.
Je možno přejít upgradem z 32 na 64, nebo se musí vše instalovat znovu, včetně archivů, a daty plněné aplikace?
Z logiky věci plyne, že je nutno instalovat znovu - pro ten systém je to jako přechod z intelu třeba na PowerPC. Nicméně
neměl by to být důvod pro ztrátu dat - ty jsou uloženy jinde, zpravidla v /home/někdo/.aplikace, byť můžou být třeba i ve ve /var/aplikace, tzn. stačí pročíst manuál k potřebným aplikacím, zjistit, kam ukládají data, zazálohovat a reinstalovat

Provozuji Feistyho jak v 64bit verzi (athlon64EE, 1,5 GB RAM) tak v 32bit verzi (CeleronM, 1,5GB RAM) a nemám za to, že 64bit verze by byla v něčem problematická - vypadá i funguje stejně.
Vše co jsem potřeboval bylo v 64bit verzi v repozitářích kromě:
* wine - nainstaloval jsem prostě 32 bitovou verzi (mám pocit že přes automatix, ale ruku do ohně za to nedám) a ta bez dalšího funguje
* flash - používám 64bit gnash. Na ty dvě stránky, u kterých mám flash povolený stačí víc než dobře

Vycházím z toho, že když už mám 64bit procesor, měl by na něm být 64bit systém, nějakým porovnáváním výkonu jsem se ale hlouběji nezabýval