Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: notebook Acer aspire 3690 - ovladace  (Přečteno 5506 krát)

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
notebook Acer aspire 3690 - ovladace
« kdy: 20 Září 2007, 16:53:32 »
nazdar lidi, rozhodl jsem se, ze si nainstaluju Linux Ubuntu, kupoval jsem notas Acer bez OS, dostal jsem u toho cedecko s ovladacema. dnes mi na infolince rekli, ze to jsou ovladace jen pro Windows XP. nemate nekdo ovladace na zarizeni tohoto pocitace pro Ubuntu. nebo nevite, kde je hledat?
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #1 kdy: 20 Září 2007, 16:56:02 »
ovladace pro Ubuntu standartne obsahuje jeho jadro.. to je jedna z vyhod Linuxu. Netreba pro naprostou vetsinu veci hledat ovladace
stahni si instalacni live_cd/dvd a nabootuj z neho a uvidis jak ti co slape..

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2007, 16:59:08 »
opravdu?
ja jsem si spustil to liveCD a treba jeden priklad. mam obrazovku 1280 na 800 a tam to jelo v rezimu 1024 na 768 a moje moznost tam nebyla, jak na to?
nebo mi treba nejela WI-fi

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2007, 17:02:17 »
toho se neboj. live_cd/dvd je udelano tak, aby bezelo vsude a vsem s minimalnima moznostma. obrazovka 1024x768 je nastavena jako defaultni (zjednodusene receno), po instalaci systemu si nastavis co budes chtit..
wifi nejede protoze ma nesvobodny ovladac, po instalaci systemu si ho doinstalujes a pujde to

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #4 kdy: 20 Září 2007, 17:04:34 »
mozna ted budu pusobit trochu blbe, ohledne te wi-fi. nainstaluju Ubuntu, a pak ve Windows odinstaluju ovladac, nebo ho odinstaluju v linuxech, jestli to vubec jde?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2007, 17:20:09 »
nechapu? pokud mas na svem ntb i Windows, tak tem je prd do Linuxu. Linux je jiny operacni system a netreba zadny ovladac odinstalovavat.
Nainstalujes Ubuntu a doinstalujes chybejici ovladac pro wifi, coz s pripadnou instanci Windows na stejnem pocitaci a jejich ovladacema vubec nesouvisi..
ps. ovladac je pouze kus softwaru, kterej potrebuje operacni system. Budes-li mit na svem notebooku pet operacnich systemu, kazdej po tobe bude chtit svuj ovladac pro wifi a nebude ho zajimat nic jineho (treba ze uz ho mas naistalovanej 4x pred tim pro zbyvajici systemy)

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #6 kdy: 20 Září 2007, 17:21:44 »
aha sorry, ja jsem spatne precetl to slovicko doinstalujes, ja ho cetl jako odinstalujes.

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #7 kdy: 20 Září 2007, 18:45:42 »
nazdar, tak jsem nainstaloval Ubuntu. mam v celku dva problemy. Chci nastavit rozliseni na 1280x800 ale v nastaveni tato moznost neni. a za druhe da se nejak prepinat mezi ceskou a anglickou klavesnici?

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #8 kdy: 20 Září 2007, 19:11:09 »
Klávesnice: Systém - Volby - Klávesnice, přidej si layout jaký chceš, tedy anglickou a pak v jiné záložce je možnosti přepínání layoutu, není to úplně user-friendly, ale není problém to nastavit.
Rozlišení: máš doinstalován ovladač grafické karty přes Restricted manager? Taková ikonka tištěného spoje vpravo nahoře.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #9 kdy: 20 Září 2007, 19:18:57 »
zřejmě ano, ikonka tištěného spoje tam není

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #10 kdy: 20 Září 2007, 19:34:05 »
Tak ho pusť ručně - Systém - Správa - Nesvobodné ovladače, tam by mělo jít povolit (nebo už jsou povolené) ovladače grafické karty.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #11 kdy: 20 Září 2007, 19:36:38 »
nojo, v nesvobodných ovladačích mám jen Atheros hardwar acces layer, ktery je povolen a ve stavu je "používán"

Bum

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 20 Září 2007, 22:10:30 »
Ahoj. Neviem ci tam mas na klavesnici pravy alt gr. Ja ked ho podrzim a stlacim nejaku klavesu vypise mi znak pod anglickou klavesnicou. Jeto rychle a nemusim sa preklikavat cez klavesnice.

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
« Odpověď #13 kdy: 20 Září 2007, 22:11:53 »
dik to jsem nevedel

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #14 kdy: 20 Září 2007, 23:40:56 »
Citace: Bum
Ahoj. Neviem ci tam mas na klavesnici pravy alt gr. Ja ked ho podrzim a stlacim nejaku klavesu vypise mi znak pod anglickou klavesnicou. Jeto rychle a nemusim sa preklikavat cez klavesnice.
To je výchozí nastavení, ale v tom jak jsem popisoval to jde jednak změnit a druhak nastavit switch na jiný layout nastálo. Což je třeba pro programování nezbytné, ale ten dočasný switch při stisknutí je dobrá věc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.