Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: skript: objem prenesenych dat za mesic  (Přečteno 2784 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
skript: objem prenesenych dat za mesic
« kdy: 20 Září 2007, 23:26:09 »
Chtel bych, aby mi conky ukazoval objem prenesenych dat za mesic.

Umel by nekdo z vas napsat skriptik, ktery by meril objem prenesenych dat a zapisoval je do souboru. Po startu PC by z toho souboru nacetl pocet MB a pricital k nemu objem prenesenych dat behem dalsiho sezeni.

To mereni v ramci jednoho mesice by slo udelat napriklad pomoci prosteho pricitani jednicky k nule, az by se dosahlo 30,tak by se to vynulovalo.
Nebo by to slo udelat s porovnavanim aktualniho data, ale to by bylo asi slozite.

Prosim, mohl by nekdo takovy skriptik vykouzlit? :-)

Dekuji!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2007, 09:26:29 »
Neni treba kouzlit :)
odpovedi je ipac-ng, je i v repozitarich a je defaultne nastaven tak, ze kazdy mesic posle na roota vypis prenosu (resp. objemy)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2007, 10:26:29 »
Aha, diky za tip.

Co vsak myslis tim "posle na roota"? Ipac-ng nema manual a na strankach toho projektu jsem take zadne kloudne info nenasel. Zatim jsem ho tedy jenom nainstaloval pres synaptics. Takze uz to samo bezi? A kde najdu ten objem prenesenych dat? To mi posle mejlem? :-)
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Strečo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2007, 16:56:47 »
mohol by niekto napisat kde sa daju pozriet mnozstvo stiahnutych, uploadnutych dat za den ,tyzden ci mesiac.
Vdaka
NB HP Pavilion zv6115, Sempron 3000+ 1.8GHz, 2GB RAM, ATI Radeon Xpress 200, WiFi Broadcom-Slape lepsie v Ubuntu ako v XP, XP/9.04
PC Dell Intel Pentium 4 2.20GHz, 768MB RAM, GeForce MX440, 9.04/XP
Čítať viem, ale nemôžem to nájsť.......    Už som to našiel!        ... aj tak tomu nerozumiem ???

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2007, 17:07:41 »
To dokaze gkrellm.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

rado3105

• Návštěvník
Re: skript: objem prenesenych dat za mesic
« Odpověď #5 kdy: 07 Prosince 2007, 19:02:49 »
http://www.daneben.de/ipac.html  tu je navod na ten ipac-ng

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: skript: objem prenesenych dat za mesic
« Odpověď #6 kdy: 07 Prosince 2007, 19:08:39 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.