Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Motivy vzhledu a efekty prostředí v Ubuntu  (Přečteno 2287 krát)

huhla

• Návštěvník
Motivy vzhledu a efekty prostředí v Ubuntu
« kdy: 21 Září 2007, 12:12:14 »
Instalace mi je jasná, ale jak je to s jejich odebráním? Resp. mohu smazat rámečky oken, ovládací prvky... (vše po kliknutí na  upřesnit  u vybraného motivu), ale jak odstranit motiv komplet? Úplně ho vymazat z toho seznamu?

a ještě otázečku k efektům prostředí (ty, které jsou ve volbách hned po instalaci)...

Fungují mi krásně hned po instalaci, ale je někde nějaké nastavení ovládání? Případně někde na wiki návod? (nějak nemůžu najít). Třeba jak otáčet kostku, jak smazat popsanej monitor? :)

BTW: Linux jsem poprvé nainstaloval asi před hodinou a příjemné překvapení, všechno funguje samo :).

huhla

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2007, 12:17:37 »
Tak ještě připojím jeden dotaz...

Jak automaticky zapnout numerickou klávesnici (num lock) hned po startu grafického prostředí? Vždycky na to zapomenu a pak se divím, proč mi to nebere heslo při přihlášení :)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2007, 12:36:18 »
Numlock - mnohokrát řešeno, používejte "Hledat" :)
http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_po_instalaci#head-6c38079c1185b4f5d27bc52a781a0e77c2c1ec53
Bohužel je Gnome v tomto směru trochu pozadu, že to nejde nějak normálně klikáním, v Kubuntu to je v pohodě.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

huhla

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2007, 12:48:09 »
děkuji a to odstranění  motivů vzhledu se provádí jak, prosím? :)

To jsem nenašel ani za použití hledat, ovšem je tu stále možnost, že prostě jenom hledám špatně. :)

anicka

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Září 2007, 14:00:19 »
Citace: huhla
děkuji a to odstranění  motivů vzhledu se provádí jak, prosím? :-)

To jsem nenašel ani za použití hledat, ovšem je tu stále možnost, že prostě jenom hledám špatně. :-)
I zde na fóru to již bylo řešeno tady :-), pro více info viz českou Wiki Ubuntu: Wiki - Ubuntu oku lahodící. :-D
« Poslední změna: 15 Října 2007, 14:28:02 od Anna Taliánová »

anicka

• Host
« Odpověď #5 kdy: 21 Září 2007, 14:02:39 »
Trochu jsem doplnila název tématu (původně "Motivy vzhledu") na "Motivy vzhledu a efekty prostředí v Ubuntu". Děkuji za pochopení. :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 14:28:20 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.