Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalacia Ubuntu  (Přečteno 1849 krát)

frostwyrm333

• Návštěvník
instalacia Ubuntu
« kdy: 21 Září 2007, 17:33:39 »
Mam 80gb disk rozdeleny na cca 2x 40gb, obe NTFS. Na druhy chcem nainstalovat Ubuntu ale cez GParted nemozem rozdelit disk. (cez liveCD) Cez GParted sa novy disk ext3 zo zmenseneho druheho vytvorit neda. Vraj sa ma disk predtym defragmentovat, moj je uplne fragmentovany, ale cez Windows sa defragmentovat neda, hodi mi zoznam suborov ktore sa vraj nedaju defragmentovat (hlavne downloady ale aj niektore normalne subory), da sa na to pouzit iny program? Je to vobec pre to?

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
instalacia Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2007, 17:53:05 »
chkdsk.exe ;) tzv. scandisk
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
instalacia Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2007, 17:56:50 »
Ten druhy disk chces este rozdelit na data pre Windows a Linux alebo cely pouzit pre Linux? Ak ho chces pouzit cely tak celu tu particiu zrus bud vo win alebo v gparted a potom ti to pojde. Ovsem prides o vsetky data na tejto particii.
Ak ho chces rozdelit musis ho najprv defragmentovat ako ti to radi gparted, ovsem je to podla mna dost rizikove a odporucal by som zalohovat data a znovu zrusit tu particiu a vytvorit z nej dve a jednu pouzit na Linux a druhu formatovat na NTFS vo win.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

frostwyrm333

• Návštěvník
instalacia Ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2007, 18:02:24 »
chdisk nezistil nic, zrejme si zalohujem veci a urobim to tak, preco by mala byt defragmentacia rizikova?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
instalacia Ubuntu
« Odpověď #4 kdy: 21 Září 2007, 18:06:25 »
Nie defragmentacia ale to rozdelenie po nej ktore ti zacne vytvarat druhy oddiel z toho co uz mas a praca s oddielmi ak su na nich data je vzdy rizikova. Samozrejme by to malo dopadnut dobre ale miera rizika uz zalezi od tvojho pohladu na dolezitost dat ktore tam mas.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.