Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nastavit bootovani windows xp  (Přečteno 2350 krát)

Cherokee007

• Návštěvník
Jak nastavit bootovani windows xp
« kdy: 21 Září 2007, 22:58:34 »
Ahoj mam na svym kompu ubuntu a windows xp a chtel bych aby mi to bootovalo jako prvni z windows xp a nw z ubuntu vim vsechno ale co nevim je jak to ulozit rekli mi nejak pres sudo ale je vubec nevim co to je ,uze mi nekdo poradit ? mam ubuntu dnes prvnich par hodin a oni si mysli ze zvladnu to co oni diky moc

mycz

• Aktivní člen
  • *
  • Lysergic acid diethylamide
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2007, 23:05:09 »
pust terminal napis:" sudo nano /boot/grub/menu.lst". Napis heslo. Objevi se ti v konzoli ten soubor menu.lst, tak ho edituj kdyz uz vis jak a uloz ho: ctrl+o a ukonci ctrl+x.
Píchali bychom si i vitamín C, kdyby to bylo ilegalní!

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2007, 23:06:35 »
Musíte příkazem "sudo" spustit textový editor... Pokud chcete editovat soubor menu.lst (což v tomto případě potřebujete), stačí v terminálu zadat:

Kód: [Vybrat]
sudo gedit /boot/grub/menu.lstV souboru potom upravte co potřebujete a dejte uložit. Po restartu bude vše v pořádku ;)
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Cherokee007

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2007, 23:24:40 »
ok uz to bezi diky moc oboum i tem co se aspon podivali uz mi zbyva si jen uzivat diky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 22 Září 2007, 09:22:42 »
Citace: Cherokee007
Ahoj mam na svym kompu ubuntu a windows xp a chtel bych aby mi to bootovalo jako prvni z windows xp a nw z ubuntu vim vsechno ale co nevim je jak to ulozit rekli mi nejak pres sudo ale je vubec nevim co to je ,uze mi nekdo poradit ? mam ubuntu dnes prvnich par hodin a oni si mysli ze zvladnu to co oni diky moc
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Zm%C4%9Bna_v%C3%BDchoz%C3%ADho_OS

merlyn

• Host
« Odpověď #5 kdy: 22 Září 2007, 22:49:25 »
Edituj /boot/grub/menu.lst a tu část kde je title Windows XP a ty řádky pod tím přesuň nahoru.

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 23 Září 2007, 08:12:54 »
Já používám startup manager http://www.getdeb.net/app.php?name=Startup+Manager. Úprava /boot/grub/menu.lst jsem taky používal.  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.