Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypínání notebooku při instalaci [vyřešeno]  (Přečteno 1763 krát)

Marduk

• Návštěvník
Vypínání notebooku při instalaci [vyřešeno]
« kdy: 22 Září 2007, 11:58:31 »
Ahoj,
mam notebook HP omnibook 6100, PIII 1000MHz, 512 Ram. Mám nainstalovaný Kubuntu 6.04 a chtěl jsem celý disk vymazat a nainstalovat Ubuntu nebo Kubuntu 7.04. Ovšem při instalaci se notebook pokaždé vypne. Pustím noťas, bootuje se z CD, vyjede úvodní obrazovka a dám Spustit (K)Ubuntu a již v této fázi se vypne a nebo najede Ubuntu, dám instalovat a vypne se v průběhu instalace. Myslíte, že je to špatným hardwarem?
Předem díky za rady

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/89892
Našel jsem tenhle link, bude to asi stejný problém. Jen z toho nejsem moc moudrej, co mám udělat :(
« Poslední změna: 01 Října 2007, 20:33:49 od Anna Taliánová »

Marduk

• Návštěvník
Vypínání notebooku při instalaci
« Odpověď #1 kdy: 23 Září 2007, 15:02:37 »
Zkusil jsem to, ale nepomohlo to. Při spouštění počítače se vždy vypnul :( Nechám tam 6.10 a snad časem přijdu na řešení

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Vypínání notebooku při instalaci
« Odpověď #2 kdy: 23 Září 2007, 18:42:23 »
reseni je tam primo popsano - nabootuj z nejakeho starsiho livka a na hardisku s nainstalovanym feisty odstran /lib/modules/2.6.20-16-generic/kernel/drivers/char/hw_random/intel-rng.ko (respektive je tam napsano, ze se to ma nekam presunout, aby to kernel nenasel, ale to imho znamena to same)
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Marduk

• Návštěvník
Re: Vypínání notebooku při instalaci
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2007, 17:07:21 »
Udelal jsem to podle navodu, prepsal jsem nazev daneho souboru, restartoval a funguje bez problemu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.