Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 5.1 surround  (Přečteno 1826 krát)

ThomasK

• Návštěvník
5.1 surround
« kdy: 22 Září 2007, 19:30:41 »
Mám problém donútiť môj prehrávať v 5.1, ani len v 2.1. Žiadny prehrávač toho nie je schopný. Nastavil som im 6ch(xmss, totem..) ale nič nie neprehrá v 5.1. Skúšal som aj všelijaké veci čo som sa dočítal ale nič nefunguje. Tak ak by mi niekto poslal presný a čo najjednoduchší postup ako to rozchodiť (ten na wiki nie, skúšal som už vela vecí..) Môj komp: Athlon 3200+, doska Asrock 939S56M, zvukovka-integrovaná, grafika  RADEON X700 a UBUNTU 7.04. Repro Genius HF5000 5.1

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
5.1 surround
« Odpověď #1 kdy: 22 Září 2007, 19:42:42 »
Zkoušel jste Prostorový zvuk?

ThomasK

• Návštěvník
5.1 surround
« Odpověď #2 kdy: 22 Září 2007, 20:52:29 »
Tak som sa pomylil. Uz som dosiahol to ze mi hraju predne a zadne(zdvojenie sterea) ale central NIC a subwoofer hrá-ale je ho pocut iba ak strci clovek ucho do boosteru(alebo to je mozno zdroj :D) ... a vsade je LFE na max..

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
5.1 surround
« Odpověď #3 kdy: 23 Září 2007, 08:09:35 »
Pod Windows či jiným systémem vám to funguje?
Stejné reproduktory mám, byl u nich takový krátký (asi 10cm) kabel se žlutými koncovkami. Zkuste jej zapojit mezi zvukovou kartu a kabel se žlutou koncovkou (center/subwoofer) vedoucí k reproduktorům. Slyšel jsem, že to někomu pomohlo...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
5.1 surround
« Odpověď #4 kdy: 23 Září 2007, 08:29:38 »
Tento prikaz si skusal?
speaker-test -t wav -D plug:surround51 -c 5
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

ThomasK

• Návštěvník
5.1 surround
« Odpověď #5 kdy: 23 Září 2007, 09:20:15 »
Pod windowsom to ide super, ten kablik tam mam uz dlhsie. Test mi zahral iba na prednych, inde zostalo ticho. Už ma to začína vytáčať, s UBUNTU mám stále iba problémy! A este som zistil teraz ze ten sub a center ASI! nejdú kvoli tomu že sa nejak vymenili, proste center=sub a sub=center ale aj tak to ide strasne ticho. A navyse ked dam max hlasitost PCM tak to strasne susti, prska alebo jak by som to nazval. Az pod polovicnou hlasitostou sa to da pocuvat. Skusim preinstalovat ALSA, len neviem jak, ak by mi niekto napisal ako.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.