Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunkcni spravce oken  (Přečteno 2343 krát)

dwbmb

• Host
nefunkcni spravce oken
« kdy: 24 Září 2007, 08:14:46 »
zdarec, zkouel sem na sve ATI rozjet compiz pres glx, coz vyslo, ale tak na pul, takze jsem to zase odinstaloval, dal do puvodniho stavu a nejde mi spravce oken. nejde alt+tab, okna nemaji ramecky, pri pokusu o spusteni spravce oken to pise neco jako " spravce oken "unknown" nema registrovany nastroj pro nastaveni " ( rikam " neco jako", protoze mi nejde alt+tab, abych se podival presne :D

nodrive

• Aktivní člen
  • *
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #1 kdy: 24 Září 2007, 11:35:31 »
Zkuste smazat (lepší postup je přejmenovat) skrytý soubor .Xauthority a skrytý adresář .metacity a restartovat grafické prostředí. Jsou v domovském adresáři.

nodrive

• Aktivní člen
  • *
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #2 kdy: 24 Září 2007, 11:45:04 »
Zkuste je přejmenovat postupně. Spíš jen tuším, který za tím může být... :) Rád bych znal výsledek.

dwbmb

• Host
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #3 kdy: 24 Září 2007, 11:53:47 »
nejdrive jse zmkusil prejmenovat .xauthority, po restartu se vytvoril na stejnem miste novy, ale beze zmeny. pote jsem prejmenoval .Metacity a po restartu se nestalo nic, avsak nova slozka se nevytvorila. mam za to, ze se metacity vubec nespousti.

rejca

• Návštěvník
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #4 kdy: 24 Září 2007, 12:21:19 »
já jsem to vyřešil tak, že jsem naitaloval beryl (přidat odebrat programy) a přes jeho managera (ne simple) jsem si přepnul zpět na metacity :).

Měl jsem to jen nestabilní, nikoliv nefunkční. Ale určitě se to dá někde přepnout ručně...

nodrive

• Aktivní člen
  • *
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #5 kdy: 24 Září 2007, 12:26:19 »
Další nevím. Ale tady vyřešili, jak vrátit rámy oken v Compiz. http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=13730

nettezzaumana

• Host
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #6 kdy: 24 Září 2007, 12:26:33 »
Citace: nodrive
Zkuste smazat (lepší postup je přejmenovat) skrytý soubor .Xauthority a skrytý adresář .metacity a restartovat grafické prostředí. Jsou v domovském adresáři.
.. dobra rada nad zlato.

V zadnem pripade nemazat! Nic to nevyresi a navic to logicky poskodi system. Nemam sice informaci, ze pro rozchozeni window-decoratoru (heliodor,emerald) pro compiz je to platne nebo ne, ale zato jsem si 100% jisty, ze puvodni prostredi gnome (metacity a cela Xka -- schvalne si zagooglete k cemu je Xauthority) to jednoznacne poskodi..

co se tyce rozchozeni compizu, zde se to mockrat resilo a je o tom spousta referenci na webu.

a co se tyce
a) spravy klavesovych zkratek, tak compiz ma spravce sveho, pricemz
b) alt tab nefungoval protoze nebezel plugin app-window-switcher, kteremu je tato zkratka implicitne prirazena ..

4nodrive >> opravdu dobra rada nad zlato, jsou tri druhy reseni:
a) spravna
b) nespravna
c) kanci

nodrive

• Aktivní člen
  • *
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #7 kdy: 24 Září 2007, 12:33:14 »
Ty dva soubory jsem sám mazal. A problém jsem neměl.

nettezzaumana

• Host
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #8 kdy: 24 Září 2007, 12:59:15 »
4nodrive >>
..blahopreju! ;)

dwbmb

• Host
nefunkcni spravce oken
« Odpověď #9 kdy: 25 Září 2007, 22:09:37 »
pomohla instalace a odinstalace berylu, dekuji :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.