Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nova *buntu distribucia - pre zmenu zo Slovenska  (Přečteno 23981 krát)

Ondřej Surý

• Host
Re: Nova *buntu distribucia - pre zmenu zo slovenska
« Odpověď #50 kdy: 01 Října 2007, 02:08:58 »
CZ/SK radia to je to jediný co mě příjde smysluplný.
Taková věc se dá řešit nějakým lokalizačním balíčkem (nejen rádia, ale i další lokální zdroje, jako záložky ve firefoxu, atp.)...  akorát by asi někdo musel napsat specifikaci (pokud už nějaká taková není)...

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: 01 Října 2007, 14:12:09 »
přesně jak řekl Boon :)
Acer Aspire 5101ANWLMi

depeha

• Návštěvník
« Odpověď #52 kdy: 01 Října 2007, 20:54:47 »
podpora .exe by nebola?  ::) (chýba my photoshop  :-[ )

boon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #53 kdy: 02 Října 2007, 06:58:18 »
podpora .exe by nebola?  ::) (chýba my photoshop  :-[ )

Ale no tak! Jinak, trošku OT, před chvilkou jsem zkoušel Photoshop CS3 a jsem unešen jeho jednoduchostí oproti gimpu třeba :-). Škoda, že v něm ani tak neumím :D
Ubuntu 7.10 GG  user, little Windows user (in shame)
C2Q 6600 (2,4 Ghz), 4Gb ram, Radeon HD3870 512mb

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #54 kdy: 03 Října 2007, 00:22:30 »
CZ/SK radia to je to jediný co mě příjde smysluplný.
Taková věc se dá řešit nějakým lokalizačním balíčkem (nejen rádia, ale i další lokální zdroje, jako záložky ve firefoxu, atp.)...  akorát by asi někdo musel napsat specifikaci (pokud už nějaká taková není)...
V této souvislosti jsem si vzpomněl, co jsem četl o PClinuxOS - původně vycházel pouze jako balíčky do Mandrivy - možná by nebylo špatné to udělat podobně ale na Ubuntu - zkrátka nová grafika, lokalizace rádií, ...
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #55 kdy: 03 Října 2007, 10:08:58 »
2Stano Hoferek: mal by som na vás tri otázočky:
1, píšete, že
zvlastni preklady nebudou moc... az bude greenie dostatecne hotov, pustim se primo do prekladu puvodniho ubuntu. pomohu tak greenie, tak ubuntu, a taky napriklad fedore...
ako tým pomôžete fedore? nechcem rýpať, ale zaujímalo by ma to, pokiaľ viem, rozetta pomáha iba ubuntu, nikomu inému.
2, prečo píšete v niektorých príspevkoch po česky?
3, neodpovedal ste na otázku, ako je to s aktualizáciami greenieho, aktualizačné balíčky sú originál ubuntu alebo ich pripravujete vy?

ďakujem
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

mirdakas

• Návštěvník
« Odpověď #56 kdy: 07 Října 2007, 21:08:28 »
Taky zrovna nepatřím k těm, co mají rádi tohle tříštění. Já osobně bych nedělal Beta verzi jenom s drobnou změnou vzhledu, ale počkal bych si, až to bude mít vlastní nástroje atd... Jinak bych měl typ co takhle nějaký vlastní konfigurační centum? Něco jako kbfx pro Gnome by se taky hodilo :) Doporučuju vzít si příklad z Mintu
Ten kdo tvrdí, že tučňáci neumí lítat nikdy nehrál Planet Penguin Racer

Stanislav Hoferek

Re: Nova *buntu distribucia - pre zmenu zo Slovenska
« Odpověď #57 kdy: 12 Prosince 2007, 20:32:48 »
no a taky vyslo :) a ja jsem spatky :)
Autor Greenie Linuxu, Greenie knižnice, prekladateľ a človek stoviek koníčkov.

Stanislav Hoferek

« Odpověď #58 kdy: 12 Prosince 2007, 22:27:52 »
2Stano Hoferek: mal by som na vás tri otázočky:
1, píšete, že
zvlastni preklady nebudou moc... az bude greenie dostatecne hotov, pustim se primo do prekladu puvodniho ubuntu. pomohu tak greenie, tak ubuntu, a taky napriklad fedore...
ako tým pomôžete fedore? nechcem rýpať, ale zaujímalo by ma to, pokiaľ viem, rozetta pomáha iba ubuntu, nikomu inému.
2, prečo píšete v niektorých príspevkoch po česky?
3, neodpovedal ste na otázku, ako je to s aktualizáciami greenieho, aktualizačné balíčky sú originál ubuntu alebo ich pripravujete vy?

ďakujem

1) par dalsich veci som pochopil ako funguju odkedy som zacinal tu "spamovat". ano, uzivatelia inych distribucii ako *buntu maju smolu. zatial je preklad len priamo v greenie jemne zlepseny do SK a CZ jazyka. kazdy nejako zacina :)
2) zalezi na tom, komu odpisujem. uz je to taky moj zvlastny zvyk ktory som chytil na jednej online hre. anglicanom pisem anglicky, slovakom slovensky a cechom cesky... obcas sa nejaka chybicka zatula...
3) vsetky balicky su sucastou ubuntu, vlastny greenie repozitar zatial nie je

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #59 kdy: 12 Prosince 2007, 23:55:26 »
ďakujem za odpovede.
zatial je preklad len priamo v greenie jemne zlepseny do SK a CZ jazyka. kazdy nejako zacina :)
rozumiem tomu správne, že preklad z rosetty vylepšujete pre potreby greenieho? ak tomu tak je, tak tak prosím nerobte! nikomu tým nepomáhate. radšej preložte a zlepšite v upstreame a do greenieho dajte najaktuálnejšiu verziu prekladu, ale v oblasti lokalizácie sa nehrajte na vlastnom piesočku. ak som si iba zle vyložil váš príspevok, tak mi prosím prepáčte plamenný príspevok.

Stanislav Hoferek

« Odpověď #60 kdy: 13 Prosince 2007, 07:00:15 »
to je v poriadku, mate pravdu. situacia je taka, ze som nieco malo drobnosti prelozil. a to tak, ze som sa babral v kodoch greenie. samozrejme ze je to take kus egoisticke. nejake clanky som prekladal (napr linux distribution chooser alebo distrowatch), ale na rosette este nikdy. no co, ked sa do toho pustim, tak dufam ze to pochopim :)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #61 kdy: 13 Prosince 2007, 07:56:53 »
OK vesely typek

To vsetko co robis je pochopitelne, pekne a urcite prinosne. Pokial tvoje distro bude niekomu sluzit k spokojnosti, tak neni co riesit - je to iba fajn. Ja projektu Greenie a tvojmu snazeniu fandim :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #62 kdy: 13 Prosince 2007, 09:32:38 »
to je v poriadku, mate pravdu. situacia je taka, ze som nieco malo drobnosti prelozil. a to tak, ze som sa babral v kodoch greenie. samozrejme ze je to take kus egoisticke. nejake clanky som prekladal (napr linux distribution chooser alebo distrowatch), ale na rosette este nikdy. no co, ked sa do toho pustim, tak dufam ze to pochopim :)
prekladov sa nemusíte báť, všetko dôležité je na wiki. spravil som aj základný rozcestník slovenskej lokalizácie. len prosím neprekladajte len do greenieho. ďakujem.

ps: ostatne ako som hovoril, keďže ste tvorcom danej distribúcie, tak máte výhodu, nakoľko môžete v upstreame preložiť, potom si stiahnuť príslušné súbory prekladov (z rosetty sa dajú po/mo súbory sťahovať) a zapracovať ich do greenie. skrátka môžete pohotovo reagovať na zmenu prekladov a ešte tým aj pomôcť komunite.

Stanislav Hoferek

« Odpověď #63 kdy: 13 Prosince 2007, 10:21:07 »
a tak byt vzdy krok pred ubuntu s tym, ze ho budem podporovat :) greenie 2.0.2 je hotove vsetky hlavne verzie. a kedze som teraz v praci tak sa tesim ze pridem domov, a zapozeram sa do wiki ze co a ako... :)

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #64 kdy: 13 Prosince 2007, 12:05:24 »
Sám používám Greenie a je to super, mohu jenom doporučit :)
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #65 kdy: 13 Prosince 2007, 16:21:02 »
Vyzera to byt zaujimavy projekt, uvidime ako dlho vydrzite na tom robit.
Mam jednu vec, ktora ma na linuxe celkovo stve. Podpora Windows Mobile zariadeni. Existuje projekt synce, je v repozitaroch, ale ked si ho nejaky zaciatocnik nainstaluje, pripoji PDA a nic sa nestane, tak je to blbe. Sam som dost hladal na nete aby som komunikaciu PDA s Linuxom rozbehal a podarilo sa. Akorat ze po pripojeni PDA treba spustit terminal a zadat par prikazov, aby sa spojilo PDA s PC. Takisto pre odpojenie treba killnut spojenie, lebo inak treba najprv restartovat PC aby sa mohli znovu spojit.
Keby sa Vam podarilo urobit nieco s tymto, asi by som okamzite greenie odskusal :)
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

qUAKER

• Host
« Odpověď #66 kdy: 13 Prosince 2007, 16:38:25 »
jj,taky mám windows mobile..ale smartphone. nakonec se mi jej podařilo s pomocí wiki zprovoznit..

menganito

• Závislák
« Odpověď #67 kdy: 13 Prosince 2007, 16:48:11 »
Ono ani BlueTooth nie je veľmi prepracovaný, Keby existovala jedna aplikácia na všetky činnosti (čiže Wammu + Obex prenos + podpora všetkých telefónov; celkove niečo ako MyPhoneExplorer), funel by som od radosti :)

Stanislav Hoferek

« Odpověď #68 kdy: 13 Prosince 2007, 21:09:20 »
Vyzera to byt zaujimavy projekt, uvidime ako dlho vydrzite na tom robit.
Mam jednu vec, ktora ma na linuxe celkovo stve. Podpora Windows Mobile zariadeni. Existuje projekt synce, je v repozitaroch, ale ked si ho nejaky zaciatocnik nainstaluje, pripoji PDA a nic sa nestane, tak je to blbe. Sam som dost hladal na nete aby som komunikaciu PDA s Linuxom rozbehal a podarilo sa. Akorat ze po pripojeni PDA treba spustit terminal a zadat par prikazov, aby sa spojilo PDA s PC. Takisto pre odpojenie treba killnut spojenie, lebo inak treba najprv restartovat PC aby sa mohli znovu spojit.
Keby sa Vam podarilo urobit nieco s tymto, asi by som okamzite greenie odskusal :)

Moja Nokia 3310 (znama tiez ako "cihla palena") taketo veci moc nepozna... :) ak mi ale das komplet navod, nie je problem hodit ho do greenie. samozrejme aj s tym sw co je v repozitaroch

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #69 kdy: 23 Února 2008, 12:15:28 »
Teď už chybí jenom distribuce odvozená z Greenie

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #70 kdy: 23 Února 2008, 13:02:47 »
Teď už chybí jenom distribuce odvozená z Greenie
Případně ještě distribuce odvozená z distribuce odvozené z Greenie ;).

qUAKER

• Host
« Odpověď #71 kdy: 23 Února 2008, 13:46:50 »
to Vojtěch Trefný: a tak dále.. :D

Blackshadow

• Návštěvník
« Odpověď #72 kdy: 26 Března 2008, 14:41:26 »
greenie fandim,
vidim velky pokrok v tom, ze ked nahodim ubuntu, a pustim hudbu, tak je ticho,
ale ked pustim greenie, a v nom hudbu, pocujem z reprakov chrcanie a v pozadi ide melodia :)

bohuzial, instalacia mi sekla, zhodila celu particiu, posrala grub a mam pol dna roboty :)

BSG - Sharon

• Host
« Odpověď #73 kdy: 25 Dubna 2011, 08:49:02 »
Pěkný den. Greenie mám nainstalovaný jak na pc tak ntb společně s Ubuntu,v českém prostředí tak v Português Brasileiro .   Jsem spokojen i když nejsou moc uživatelé vstřícní k těmto jak říkají "kopiím. Podle mě je pěkné že začátečníci v Sk mají volbu domácí distribuce Greenie.
« Poslední změna: 25 Dubna 2011, 09:01:08 od BSG - Sharon Valerii »

€uroSVK

• Návštěvník
« Odpověď #74 kdy: 25 Dubna 2011, 09:09:29 »
Lepšiu podporu driverov (napr TV kariet) a ikeď som našiel nejaký soft aj na linuxe, aj písalo, že driver mám, v app to nefičalo. Chýba mi takáto podpora.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.