Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde nabootovat z CD  (Přečteno 1284 krát)

Erlandis

• Návštěvník
Nejde nabootovat z CD
« kdy: 27 Září 2007, 08:50:13 »
Dobrý den, zkoušel jsem nabootovat z liveCD (7.04) na novém PC ale nejde - nejde zkontrolovat CD/Spustit/Spustit v záchraném modu (chyba v CD to neni, jinde jede...). Když dam Spustit tak se objeví zavádění linuxového jádra -> a ve chvíly kdy se má objevit logo UBUNTU a načítat - zůstane černá obrazovka a CD-ROM se přestane točit. Pokavad před spuštěním změnim rozlišení z standartního VGA na např. 800x600 nebo cokoliv jinýho, zobrazí se sice logo UBUNTU ale nenačítá se nic a CD-ROm se opět netočí. :/
Když jsem zadal před startem "acpi=off noapic nolapic" tak se mi jednou povedlo, že jde logo ubuntu zobrazilo a načítalo to, ale po chvilce to stejně skončilo stejně na černý obrazovce s blikající pomlčkou nahoře a už se nic nedělo.
Tipl bych že se mu nelíbí bud ATI Radeon X1950Pro a nebo Chipset ATI Xpress 3200.

Sestava:
MB Asus M2R32-MVP, Xpress 3200/ATI SB600
CPU AMD A64 X2 4000+ EE
VGA Sapphire ATI X1950 PRO 256MB DDR3 PCIE
SATA DVD-RW

Podaď te prosím, jestli máte někdo nápad co s tim.
--------
Edit: https://wiki.ubuntu.com/ASUS_M2A-MVP (asi nejpodobnější tý mojí co jsem tam našel :) ) -> si to fakt bude v desce :/ ale podle to ho by to s apic=off melo naject, hold to budu muset zkusti znova snad se to umoudří :D
Ale u verze "AMD64" neni nic o instalaci napsanýho, takže by možná mohla fungovat, co myslíte?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Nejde nabootovat z CD
« Odpověď #1 kdy: 27 Září 2007, 09:59:48 »
Zkoušel jsi nabootovat bez parametrů jádra "quiet" a "splash"? (Upraví se v zaváděcím menu klávesou F6) Určitě to něco zajímavého vypíše.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.