Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: špatný obraz  (Přečteno 4452 krát)

Micro

• Návštěvník
špatný obraz
« kdy: 28 Září 2007, 01:21:44 »
Ahojte přehrávám filmy přes kalsickej přehrávač Totem, ale obraz je modrý... Setkal se s tím už někdo? A taky mi Totem nedokáže přehrát ani jedno video co jsem sosnul z netu, z cd ovšem jede v pohodě, ale modře...:(

EDIT: tak sem i to podařilo dostat do slušnějších mezí v nastavení, ale je prostě vidět že s tím něco je. Některé odstíny červené chytají takový namodralý nádech a lépe už to vyladit nejde.
Taky kdyř pustím film v Totemu přes celou obrazovku tak se mi začne rozpadávat zvuk.
Ach jo

Micro

• Návštěvník
špatný obraz
« Odpověď #1 kdy: 28 Září 2007, 03:17:11 »
satženo snad i nějak dobře nainstalováno. Kmplayer nepodporuje MP3? Aha takže zatím mi nedokáže přehrát ani nějaký videa, takže nějakej balíček doinstalovat. Jako nový uživatel linuxu jsem z toho totálně zmaten...:) Jen instalování aplikavím i trvalo jak dlouho a to jsem beztak ani skoro nevěděl co instaluji...:P

Fň.cz

• Aktivní člen
  • *
špatný obraz
« Odpověď #2 kdy: 28 Září 2007, 09:02:30 »
Dobré ráno,

podle mě nemáte možná nainstalovány kodeky a pokud ano, tak je možné, že ne úplně korektně. Zkuste postupovat podle nějakého návodu tady na fóru, např http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4153 . Tím by se měl vyřešit i problém s mp3.
Já jsem kdysi poprvé nastavoval systém právě podle tohoto a vše jelo uspokojivě. S modrým obrazem jsem se nesetkal a to jsem v Totemu chvíli filmy přehrával.
Ale nakonec jsem ho stejně vyměnil za VLC.

Fň.cz

Michal

• Návštěvník
    • easyDev
Re: špatný obraz
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2007, 10:46:14 »
Zdravim, mam podobny problem pri prehravani filmov v Totemovi..
Ked pustim hocaky film obraz je modry.
Totema potrebujem, mam externu zvukovku, a nic okrem Rythmboxu a Totemu mi ju neberie..
Skuste poradit PLS. Kodeky mam nainstalovane urcite dobre. Mplayer ide v pohode, prehrava krasny obraz, VLC ide na nic..., aj vzdy isiel, ale co s tym uz..
Aspon nech ten totem bavi normalne, alebo mate lepsi napad ako to vyriesit?
Som same ucho :)
Impossible is nothing...
Asus F3KE, AthlonTM 64 x2 Dual Core TK53, 1.7GHz, 1024 Mb RAM, ATI X2300 128Mb; Linux Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Miro Hrončok

« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2007, 11:46:17 »
Z ničeho nic mi Totem (xine) začal taky zobrazovat do modré barvy, je to děsné. Totem se mi líbí, doteď jsem s ním neměl problém, nerad bych ho měnil. Pošlu screen... tak nepošlu, pokud udělám screen totemem, barvy na screenu jsou v pořádku. A pokud ho chci dělat normálně oblast videa je jen modrý obdélník.

Crytec

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 30 Ledna 2008, 00:25:09 »
Ahoj, tak jsem taky narazil na problém s filmy zbarvenými do modra, ale nakonec se mi podařil tento problém vyřešit. Stačilo změnit v nastavení Gstreameru (tady je pojmenován jako "Výběr systému multimédií") v záložce
Video - Výchozí výstup z Automatického rozpoznání na X Window systém (bez Xv) popř. (X11/XShm/Xv) a mělo by to fungovat již s normálními barvami, teda aspoň mně to tak fungovalo. ;)

Miro Hrončok

« Odpověď #6 kdy: 30 Ledna 2008, 05:46:26 »
Děkuju, jenže já používám totem-xine

harpokrates

• Host
« Odpověď #7 kdy: 10 Června 2008, 16:58:36 »
mne pomohlo toto :http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=17995.0

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.