Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub - problem pri instalaci  (Přečteno 3132 krát)

freeman7

• Návštěvník
Grub - problem pri instalaci
« kdy: 29 Září 2007, 11:21:29 »
Pri instalaci Ubuntu 7.04 32 bit (zkousel jsem i Kubuntu 7.04 64 bit) se objevi kriticka chyba tykajici se zavadece grub.

Nevite, kde by mohl byt problem? Jako systemovy soubor jsem vybral ext3. Instaloval jsem na prvni partition druheho HDD (na prvnim HDD je Vista).

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2007, 11:42:28 »
Citace: freeman7
se objevi kriticka chyba tykajici se zavadece grub.
Jaká chyba?

freeman7

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Září 2007, 11:50:34 »
Napise to jen, ze se pri instalaci vyskytla kriticka chyba a nic vic. Kdyz to odkliknu, tak se instalator ukonci.

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2007, 12:01:04 »
Je ta instalacka v poradku? Mysleno jako dobre stazenej obraz bo dobre vypaleny medium?

freeman7

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2007, 12:09:46 »
Mela by. Jak uz jsem psal, zkousel jsem Ubuntu i Kubuntu (takze je nepravdepodobny, ze by oba image soubory byly spatne stazeny). Pri vypalovani jsem dal i kontrolu dat a ta taky probehla v poradku. Pro jistotu jsem zkousel i tu kontrolu, primo po nabootovani (jen u Ubuntu).

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 29 Září 2007, 12:14:26 »
Nemáte třeba v biosu nastaven zákaz zápisu do MBR (občas se to schovává za antivirovou ochranou)?

freeman7

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Září 2007, 13:07:50 »
Dival jsem se do biosu a nevsiml jsem si zadne polozky, ktera by zakazovala zapis do MBR.

Bugard

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Září 2007, 15:47:58 »
Presne tohle to dela mi. Taky jsem zkousel obe verze a proste vsechno vypada dobre ale tesne pred koncem instalace vyskoci hlaska: Nastala kriticka chyba. Systemovy soubor mam take ext3 a na disku mam jeste Winxp. Nevim co stim.

Bugard

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 29 Září 2007, 16:46:05 »
Tak presne to napise grub-install(hd0) selhal pri 94% pres tohle vlak nejede. Jedine co me napada ze delam spatne je to ze kdyz si vybiram partition tak dam rucni volbu a vyberu si oddil s 15gb a system souboru ext3 a kdyz dam dalsi tak mi to hodi hlasku ze jsem nevybral zadnou oblast pro roli odkladaciho prostoru. Coz vubec nevim jak udelat.

JohnyN

• Host
« Odpověď #9 kdy: 29 Září 2007, 16:52:01 »
Citace: Bugard
ze jsem nevybral zadnou oblast pro roli odkladaciho prostoru. Coz vubec nevim jak udelat.
To sa da urobit jednoducho, pri vytvarani ext3 particie vytvoris aj dalsiu particiu so suborovoym systemom "swap"

Bugard

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 29 Září 2007, 18:41:18 »
Tak ani toto nepomohlo porad ta sama chyba.

freeman7

• Návštěvník
Re: Grub - problem pri instalaci
« Odpověď #11 kdy: 30 Září 2007, 10:32:59 »
Je pravda, ze jsem si taky vybiral rucne partition (nechci aby mne to prepsalo, co nema). A zkousel jsem to se swapem i bez nej, ale nemelo to na to vliv.

Byl bych moc vdecnej, kdyby se nam to podarilo vyresit. Potrebuju Linux do skoly, ale zatim me spis odradil.

freeman7

• Návštěvník
Re: Grub - problem pri instalaci
« Odpověď #12 kdy: 30 Září 2007, 11:57:49 »
Tak uz se mne to povedlo rozjet. Musel jsem ale pouzit moznost ASISTOVANE - POUZIT CELY DISK. Radost z toho 2x nemam, ale nastesti mam 2HDD tak to tak moc nevadi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.