Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze spočítat aktualizaci na novou verzi!  (Přečteno 1933 krát)

mindi

• Návštěvník
Nelze spočítat aktualizaci na novou verzi!
« kdy: 29 Září 2007, 13:56:16 »
Lidi, včera jsem z živého systému Ubuntu 7.04 updatoval na 7.10beta a dnes, při první várce obvyklých aktualizací mi to hlásí, že aktualizovat se zkrátka a jednoduše nic nebude, protože je to zmatený ze závislostí použitých balíčků. V liště mi svíti ona "aktualizační jiskra" a ne a ne zmizet. Aktualizovat nic nejde.

Tak se chci zeptat, zda s tím jde dělat něco jiného, než začít z čisté vody, tj. přeinstalovat. Nebo jak ty závislosti dát do kupy. Zkoušel jsem na to jít oklikou přes synaptic, jenže tam to taky brble to samé... :(

Pavel Půlpán

« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2007, 14:33:17 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install -f

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Září 2007, 17:10:26 »
Obvykle bych nejdříve zkusil "sudo dpkg --configure -a".
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2007, 17:59:56 »
Taky mi to hlásilo to samé, před chvílí jsem však dal „Zkontrolovat aktualizace“ a už jich to normálně hlásí 135 dostupných (a nainstalovatelných).

mindi

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2007, 18:43:41 »
Zkusil jsem obojí, cosi to šušnilo, ale problém trvá... :(

E: Chyba, pkgProblemResolver::Resolve vytváří poruchy, to může být způsobeno podrženými balíky.

mindi

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Září 2007, 19:07:36 »
Odinstaloval jsem Epiphany (prvně jsem chtěl jen přeinstalovat, ale nedala se, potvora), protože jsem cítil, že že zde stojí problém, a to jsem neměl dělat! Namísto pár balíků to sebou "vzalo" dolů úplně úplně celé gnome, od A do Z, místo všech ikon mám teď černé obdélníčky a namísto textů rozsypaný čaj ve formě pomlček, vykřičníků a otazníků.
Aspoň že GRUB zůstal, takže mohu do windows - a i tak koukám na dva regulátory Hlasitosti, tak kdoví, zda čistka nezabrousila i na NTFS pattern.

mindi

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Září 2007, 19:13:48 »
Bug #146536, first reported 17 hours ago  by  Juan Pablo Salazar Bertín
Could not calculate the upgrade

mindi

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Září 2007, 19:19:26 »
Myslíš, že nejlepší bude počkat na Gutsy RC1 a pak to šlehnout na disk z čistý vody. A nebo počkat do 18.10.2007, kdy má vyjít finální Gutsy.

Doufám, že už ve finálním Gutsym poběží nějak solidněji ten "gnash" - aby aspoň youtube fungovalo.
Nspluginwrapper už mi pije krev - v betě jsem si nepotykal ani s tím, ani s oním (po restartu už ve firefoxu nswrapper nefungoval, zajimavé že v to epiphany vždy jo, gnash mi nefungoval nikdy).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.