Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odstranenie hesla  (Přečteno 4355 krát)

cinester

• Návštěvník
Odstranenie hesla
« kdy: 16 Května 2006, 09:39:54 »
Dobry den, presiel som z SuSE na Ubuntu a neviem ako sa zbavit hesla. V SuSE som bol zvyknuty mat uzivatelsky aj root ucet bez hesla, t.j. ze som vyzvu na zadanie iba odklepol enterom. V ubuntu vsak cez passwd po odlepnuti enterom vypise ze heslo je prilis kratke. Da sa toto obmedzenie niekde vypnut, pripadne hesla nastavit inak?

jojko

• Aktivní člen
  • *
Odstranenie hesla
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2006, 10:00:50 »
Ja osobne by som to nerobil to je ako pozvanka pre zvedavich ludi. A nehovoriac otom ked mas verejnu ip.
Amd Sempron 2600+ 1.6Ghz 64 Bit, Asus K8N, 512Mb Ram DDR ECC Twin, Wdc 40Gb 8Mb Cache, Geforce 4 MX440 64Mb Ram. Mam rad Linux pretoze je ako moja priatelka vrtochiva a proste uzastna. Xite RT/Gnu Linux - Oficialny vyvojar.

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Odstranenie hesla
« Odpověď #2 kdy: 16 Května 2006, 11:15:55 »
Citace: jojko
Ja osobne by som to nerobil to je ako pozvanka pre zvedavich ludi. A nehovoriac otom ked mas verejnu ip.
Prosim jakou ma IP? ;-) No takhle, myslim, ze to nejde, a navic je to blbost, silne nedoporucuju. J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

cinester

• Návštěvník
Odstranenie hesla
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2006, 11:52:16 »
Otazku som pisal z firemneho Windows XP :-) Pytam sa preto lebo to chcem pre pocitac na doma kde mi ziadna invazia zvonka nehrozi. Neviete mi poradit?

cinester

• Návštěvník
Odstranenie hesla
« Odpověď #4 kdy: 16 Května 2006, 11:53:19 »
Citace: botanicus
Prosim jakou ma IP? ;-) No takhle, myslim, ze to nejde, a navic je to blbost, silne nedoporucuju. J
IMHO ked to ide v suse musi to ist aj v ubuntu...

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Odstranenie hesla
« Odpověď #5 kdy: 16 Května 2006, 11:58:14 »
Citace: cinester
Citace: botanicus
IMHO ked to ide v suse musi to ist aj v ubuntu...
Nerad bych mystifikoval, ale asi ne...zadani prazdneho hesla nefunguje...necim obejit to asi jo, ale cim, to nevim...co treba konfigurace "loginu"? Neslo by to napsat do konfiguraku primo heslo...? Jen si tak domejslim, tohle jsem nezkousel. J

Robert

• Stálý člen
  • **
Odstranenie hesla
« Odpověď #6 kdy: 16 Května 2006, 12:31:05 »
ale funguje.  moje děti mají na domácím stroji hodně omezenej účet na filmy a hry a protože neumí psát, nemůžou zadávat heslo, jen kliknou na obrázek.

takto:
1. přidat následující řádek do /etc/pam.d/gdm

auth sufficient pam_listfile.so item=user sense=allow file=/etc/X11/gdm/nopassusers.txt onerr=fail

2. vytvořit odkazovaný soubor /etc/X11/gdm/nopassusers.txt kde jsou uvedeni uživatelé (každý na novém řádku), kterým chci dovolit přihlásit se bez hesla

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Odstranenie hesla
« Odpověď #7 kdy: 16 Května 2006, 15:04:22 »
Tak uz to mam: staci v /etc/passwd ostranit hvezdicku u roota v hesle a pro sudo mojeusername ALL=(ALL) NOPASSWD:ALL (editovat by se to melo pomoci prikazu sudo visudo). J

Robert

• Stálý člen
  • **
Odstranenie hesla
« Odpověď #8 kdy: 16 Května 2006, 15:23:07 »
tos ale ten systém otevřel úplně.  nechci se přít, ale přes PAM je to mnohem čistší řešení. (umožní přihlášení se bez hesla pouze a jen pro gdm)

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
Odstranenie hesla
« Odpověď #9 kdy: 16 Května 2006, 15:26:21 »
Citace: indianek
tos ale ten systém otevřel úplně.  nechci se přít, ale přes PAM je to mnohem čistší řešení. (umožní přihlášení se bez hesla pouze a jen pro gdm)
Jo, to mas pravdu...No co, byla to odpoved na otazku :-) Jde o to, ze pokud se v konsoli nechce zahlasovat...tak asi leda takhle. J

antelao

• Aktivní člen
  • *
Odstranenie hesla
« Odpověď #10 kdy: 02 Října 2006, 21:59:16 »
protože mám KUBUNTU vyzkoušel jsem následující postup (lekce modifikované, protože jsem v systému nenašel "gdm" ale bylo tam "kdm")

1. přidal jsem řádek "auth sufficient pam_listfile.so item=user sense=allow file=/etc/X11/kdm/nopassusers.txt onerr=fail" do souboru "/etc/pam.d/kdm"

2. vytvořil jsem soubor "/etc/X11/kdm/nopassusers.txt",  kde je na jednom samostatném řádku uvedeno jméno uživatele, kterého chci bez hesla

jenže to nefunguje, při přihlášení kliknu na uživatele (jakoby bez hesla) ale k přihlášení nedojde, pořád se musí zadat heslo.

Takže teď nevím, jestli by to fungovat mělo, a já jsem udělal jen nějakou banální chybu anebo jestli to v KUBUNTU tímto postupem nejde anebo jak to vlastně jde. Prosím o vaše rady. díky, jiří.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.