Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Co si myslíte o virech v linuxu?

V linuxu nikdy nebudou.
Napadnou jen neopatrné a bezpečnost porušující jedince.
Bojím se až dorazí na linux.
Nikdy nebudou v takové míře jako v produktech MS, ale budou.
Už tu dávno jsou.

Autor Téma: Viry v Linuxu  (Přečteno 34356 krát)

Pavel Půlpán

Re: Viry v Linuxu
« Odpověď #100 kdy: 14 Prosince 2008, 13:18:45 »
Ne historii, cache. ;)

Edit: A nebo pro sychr všechno... :D
« Poslední změna: 14 Prosince 2008, 13:22:01 od Pavel Půlpán »

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #101 kdy: 15 Prosince 2008, 07:55:30 »
Tak tedka fakt nevim! Poprvne jsem snad chytil nakej virus na Linux. Hledal jsem jednu pisnicku i s akordama na Google, prochazel vsecky nabizene moznosti a najednou mi vyskocilo zname okinko online antivirusu a ze zacina scan meho pocitace. Hned jsem to vyrusil, ale od te doby mam potiz, ze se mi nezobrazuji videa v youtube - teda 4 x ne a 1 jo -  blbne flash! Takze ve Firefoxu se usadila nejaka svina. Uz se to nekomu stalo?
Nestalo se, ze by prestalo neco fungovat, ale "online antivirus" mi uz pocitac scanoval. Bylo to docela zajimave sdeleni, ze mi uz nasel nekolik viru a prohledaval dal spoustu *.exe a *.dll souboru.  :o
Verim tomu, ze nezkuseny user se toho velmi poleka a s radosti si nainstaluje jejich "nejnovejsi verzi antiviru", kterou v zapeti nabidnou.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

aloisam

• Host
« Odpověď #102 kdy: 15 Prosince 2008, 10:07:11 »
antivirem2009 to nebude mně to "oskenovalo" pc víckrát a nic ;) poprvé to byla legrace, sledovat jak kontroluje .exe a .dll :) ale pak mě to přestalo bavit tak jsem nainstaloval do FF NoScript, protože to měla jedna stránka v reklamním baneru kam chodím a správce na moje emaily jaksi nereagoval..
no zpátky k tématu, problém s flashem hledej  jinde, aktualizace, nainstalovaný doplňky, jestli teda používáš FF, atp..

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #103 kdy: 15 Prosince 2008, 11:32:18 »
Ty doplnky a soucasti FF bylo to prvni, na co jsem se dival. Ted uz je to ok - vymazal jsem cache, historii - a uz to jede dobre. Asi tezko zjistim, co se vlastne stalo ale je fakt, ze vcera po utoku toho "antiviru" ten flash blbl.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

ufaak

• Závislák
« Odpověď #104 kdy: 15 Prosince 2008, 11:35:03 »
natoc kratke video "Antivirus utoci" ;D
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

mandrivacek

• Host
« Odpověď #105 kdy: 15 Prosince 2008, 14:08:28 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.