Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrznuti Linuxu pri bootu  (Přečteno 2948 krát)

Berin

• Návštěvník
Zamrznuti Linuxu pri bootu
« kdy: 01 Října 2007, 16:39:09 »
 Dobry den, mam nainstalovane Linux Kubuntu 7.04, pri bootovani mi pokazde zamrznou(posledni hlaska, ktera se objevi je loadovani kernelu), pokud mam cokoliv zapojene v USB, v pripade, ze jsou sloty volne, tak kubuntu nabehnou v poradku. Nesetkal jste se nekdo se stejnym problemem? Dekuji za odpoved
« Poslední změna: 01 Října 2007, 20:25:40 od Anna Taliánová »

qUAKER

• Host
Re: Zamrznuti linuxu pri bootu
« Odpověď #1 kdy: 01 Října 2007, 16:40:53 »
7.10 je porad jeste vyvojovka,takze se tam toto muze objevit..

Dancer

• Aktivní člen
  • *
  • .
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2007, 16:48:33 »
Dobry den, mam nainstalovane linux kubuntu 7.04, pri bootovani mi pokazde zamrznou(posledni hlaska, ktera se objevi je loadovani kernelu), pokud mam cokoliv zapojene v USB, v pripade, ze jsou sloty volne, tak kubuntu nabehnou v poradku. Nesetkal jste se nekdo se stejnym problemem? Dekuji za odpoved

A změnilo se něco s HW konfigurací nebo v biosu?
To "cokoliv zapojené v USB" znamená co všechno?
Mně to svého času dělalo LCD, které mělo přes USB kabel nastavování parametrů  - pokud bylo připojeno, počítač mi naběhl někdy, ale většinou ne.

これはなんですか。 Ubuntu です。

Berin

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Října 2007, 17:28:59 »
Jiz pri instalaci jsem mel tento problem, dokonce ani live CD mi nenabootovalo.. Cokoliv v usb znamena od mysi, pres tiskarnu az po externi disk.. Jeli neco z toho zapojene, linux nenabootuje. Mimochodem mam notebook asus, tak nevim, jestli by to s tim nemohlo mit neco spolecneho. V biosu jsem nic nemenil, ale v pripade, ze zakazu usb porty, tak je vse v poradku, az na to, ze mi nic v usbckach nefunguje :D
« Poslední změna: 21 Listopadu 2007, 15:53:22 od Anna Taliánová »

Dancer

• Aktivní člen
  • *
  • .
Re: Zamrznuti Linuxu pri bootu
« Odpověď #4 kdy: 01 Října 2007, 21:21:15 »
->Berin:
Bohužel se to někdy přihodí, že se HW stává nestabilním za zcela neočekávaných situací.
Nyní to chce eliminací vymezit okruh možných příčin a v těch pak najít důvod potíží.

Co bylo původně na tom notebooku za systém (pokud byl)? S tím to dělalo také?

Minimálně by stálo za to hledat v Googlu, zda někdo už na podobný problém nenarazil = použít klíčová slova jako typ notebooku, "boot", "usb", "freeze", "problem"...
Možná to vyplivne alespoň nějakou stopu.

Edit: Ještě mne napadlo, jestli by třeba nepomohlo updatovat bios... Alespoň se podívat na stránky Asusu, zda tam o novějším biosu není zmínka, případně, zda tam u novějšího biosu není informace, že by to řešilo zmiňovaný problém.
Pokud ne, budeme hledat jinde, ale uvedenými věcmi bych začal.
« Poslední změna: 01 Října 2007, 21:24:50 od Dancer »
これはなんですか。 Ubuntu です。

Berin

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Října 2007, 16:14:17 »
Taxem zagoogloval, jak mi bylo porazeno a zjistil jsem, ze to bude nejspis nejaky bug v biosu (https://bugs.launchpad.net/linux/+bug/36583), zkusil jsem stahnout a nainstalovat nejnovejsi verzi biosu ze stranek asusu, ovsem problem pretrvava..  V pocitaci mam 2 operacni systemy, jak XP tak Kubuntu

Dancer

• Aktivní člen
  • *
  • .
« Odpověď #6 kdy: 02 Října 2007, 17:06:39 »
Koukal jsem na zmiňovaný link a zaujala mne hned první věta: "The 2.6.15 AMD64 kernel fails..."

O jakou verzi Kubuntu jde v Tvém případě? 32-bit, nebo 64 bit? Pokud 64, tak by řešením bylo zkusit 32-bitovou.
Popravdě asi nemá cenu přehrát bios nejstarší verzí, která (dle informace z té stránky) tenhle problém nemá.

EDIT: Hmm, tak teď jsem dočetl komentáře (http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=6208) a jako to vypadá, tak ani 32-bit verze nepomáhá. Rozhodně, pokud máš možnost, bych jí alespoň zkusil.
Ještě mne napadá: Pokud nabootuješ notebook bez myši a pak jí připojíš, funguje vše v pohodě, nebo systém také tuhne? Je to sice ne moc elegantní řešení, ale vzhledem k tomu že jde o chybu v biosu, tak s tím půjde něco dělat jen obtížně. :(

Tedy za předpokladu, že se nerozhodneš odladit si vlastní kernel...  :-\
« Poslední změna: 02 Října 2007, 17:24:02 od Dancer »
これはなんですか。 Ubuntu です。

brontikxxl

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Února 2008, 20:07:21 »
skuste pri bootu live CD dopisat cez F6

noapic nolapic acpi=off pci=noacpi

vela ASUSov ma tento problem

ak to pojde, tak po boote musite editovat grub.lst a doplnit do neho vyssie veci, ak pustite instalaciu sice sa stare ubuntu premaze ale instalator tieto veci automaticky dopise a potom to bude fungovat aj v buducnosti

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.