Tak vložil jsem CD do mechaniky, restartoval počítač a zobrazilo se mi tohle:
Zvolil jsem první možnost, po načítání se mi Ubuntu spustilo - nic jsem nenastavoval...
Ubuntu bylo v anglickém jazyce, zvolil jsem si nabídku Nastavení jazyku, zvolil Czech. Začalo se to jako, kdyby stahovat, a hned mi to nahlásilo chybu. Potom jsem vyzkoušel mozzilu, a zadal jsem www.ubuntu.cz, ale stránka se nezobrazila, víc jsem toho zatim vyzkoušet nestihl .)
Takže::
1) Zřejmě mi nejde internet v Ubuntu...jak to vyřešit?
2) Jaktože jsem nic nenastavoval, jaks jste říkali? (ono by to tak nevadilo, ale chci se zeptat)
Nemusíte instalovat češtinu, pravděpodobně to ani nepůjde.
Když zadáváte adresu Ubuntu, musíte napsta
http://www.ubuntu.cz , protože je tam odkaz na něco jiného ftp:// nebo tak něco. Pokud máte wifi s přihlášením, měly by najet stránky pro přihlášení od vašeho provozovatele, zadat jméno a heslo a musí to jet.
Instalace Ubuntu je velice jednoduchá. Návod je na wiki: Průvodce instalací , doporučuji nejdříve vytisknout, pak přečíst a podle návodu instalovat. Dal bych sem odkaz ale nějak se mi nezobrazil celý.
Vložte CD do mechaniky
Restartuje PC
Dejte volbu Start or instal Ubuntu (to jste už tak udělal)
Až budete v Ubuntu, můžete prohlížet CD. Na ploše je vlevo nahoře ikona s názvem Instal. Na ni poklepejte a rozjede se instalace.
Pak pokračujte podle návodu nebo podle instalčního průvodce, ale doporučuji postupovat podle návodu.