Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mass storage z pocitace  (Přečteno 2540 krát)

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
Mass storage z pocitace
« kdy: 05 Října 2007, 10:35:34 »
Zdravim,
nezna nekdo nejaky program, ktery by umel z pocitace (resp. z jednoho jeho USB portu) udelat flashdisk (mass storage zarizeni) ?

Karel

Murry

• Návštěvník
Re: Mass storage z pocitace
« Odpověď #1 kdy: 06 Října 2007, 17:22:31 »
konkretneji?
chcete docilit 'virtualizace' /dev/sda1?

Pat

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Října 2007, 09:54:02 »
Jestli tim myslis ze by si propojil 2 pc USB kabelam a ten jeden se vuci druhymu choval jako USB disk tak to nejde.

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Října 2007, 20:14:39 »
Jestli tim myslis ze by si propojil 2 pc USB kabelam a ten jeden se vuci druhymu choval jako USB disk tak to nejde.

Jo, presne tohle jsem potreboval. Proc to nejde, protoze na to neni software ? Nebo to proste technologicky nejde ?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Října 2007, 20:43:48 »
Spíš technologický. radši napište, k jakým účelům to potřebujete.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #5 kdy: 10 Října 2007, 20:50:44 »
Tak jako existují např. USB laplink kabely, které by se teoreticky možná daly použít pro sdílení dat mezi dvěma PC (nevím ale, zda je to váš případ, nenapsal jste, k čemu to přesně potřebujete). Myslím ale, že na Ubuntu to nepojede...
Nebylo by možné použít raději síťové kabely?

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 11 Října 2007, 16:24:08 »
Ano, pouzit laplink nebo sitovy kabel umim. Ale proste jsem chtel toto reseni, protoze je pro me nejjednodussi (na hostitelskem pocitaci se nemusi spoustet zadne dalsi programy, nemusim znat nastaveni site apod. - proste je to bezbolestne).

Je vcelku jedno k cemu to potrebuju. Tato otazka smeruje k tomu, ze mi nekdo poradi jiny a "lepsi" zpusob, jak dosahnout sveho cile. Ne, jiny a lepsi zpusob neni. V pripade, ze vyse zminovane neni mozne, alternativu si umim najit sam. Ale dekuji vsem za podane informace.

Karel

rainbof

• Aktivní člen
  • *
  • Pták nespavák
« Odpověď #7 kdy: 11 Října 2007, 16:32:03 »
Ano, pouzit laplink nebo sitovy kabel umim. Ale proste jsem chtel toto reseni, protoze je pro me nejjednodussi (na hostitelskem pocitaci se nemusi spoustet zadne dalsi programy, nemusim znat nastaveni site apod. - proste je to bezbolestne).

Je vcelku jedno k cemu to potrebuju. Tato otazka smeruje k tomu, ze mi nekdo poradi jiny a "lepsi" zpusob, jak dosahnout sveho cile. Ne, jiny a lepsi zpusob neni. V pripade, ze vyse zminovane neni mozne, alternativu si umim najit sam. Ale dekuji vsem za podane informace.

Karel

Mozna se takto chovaji USB Link kabely ktere k propojeni pres USB slouzi.
Ranní ptáče dřív doskáče!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.