Zdravim...
Mam dualboot - Ubuntu na sda disku (80GB) a Win XP Pro na sdb disku (160GB).
Po nejakych zkusenostech ponechan puvodni win mbr na sdb disku, linux mbr na sda disku se zapsanym grubem - tedy dualboot, kdy win disk je az druhy v poradi... proto predtim porad pouzivan zapis v menu.lst (KTERY PORAD PREDTIM FUNGOVAL!!!)
title Windows
root (hd1,0)
map (hd0)(hd1)
map (hd1)(hd0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
Linux jsem posledni dobou dlouho (asi pul roku) nepouzival, a po prihlaseni mi to hned hodilo spoustu updatu...tak jsem je povolil (mezi nimi jsem si vsimnul i novy kernel a predem jsem se rozciloval, ze mi to zas prepise menu.lst - to mi delalo taky predtim, mel jsem tam vzdy polozku pro WIN jako prvni, tudiz mi ji porad prepsalo, ale ja jsem jenom dopsal kod co je vyse a fungoval jsem dal...)
po dnesnim updatu to ale NEJDE!!!
uz jsem zkousel vsechno mozny, misto root psat rootnoverify, misto (hd1,0) psat (hd0,0), prehodit poradi map-u, prehodit poradi prikazu v menu.lst u windows (co jak jsem predpokladal nemelo zadny vysledek), koukal jsem se na ruzne faqy, thready tady (kde polovina pro me potrebnych uz neexistuje - odkazy jsou mrtve). PORAD NIC!!!
pro uplnou presnost - grub se zavede, hodi to bootmenu, kde je win, ale po pokusu o zavedeni win mi hodi tento error (ktery jsem taky hledal a nenasel zde na foru) Error 11 - unrecognized device string - vim co to asi znamena, nebo co se mi to asi snazi rict, ale neumim to sam spravit...
docela mi chybi v ubuntu nastroj (jaky je treba u SuSe), ktery uplne fpohode spustite v bezicim OS a ten vam najde vsechny mozne OS na vsech moznych discich a sam vam nabidne moznost pro opravu/zmenu/update menu.lst - v ubuntu to muzu delat tak maximalne s pomoci alternate install cd, restartovat atd...
posledne jsem uz restartoval kompa asi desetkrat (kdyz jsem menil ty veci v menu.lst a bezvysledne) a uz me to opravdu nebavi, tak prosim zkuste neco inteligentniho napsat (a kdyz budete posilat linky na thready, tak, prosim, at jeste existujou - docela casto mi to pise chybu "no input file" ci tak nejak)...
Do WIN se chvalabuh jeste muzu dostat tim, ze v BISOu (nebo manualne) zamenim poradi disku, tudiz mi bude bootovat primo MBR od winu... stejne bych to ale chtel mit po starem...
MOCKRAT DEKUJU VSEM ZA ADEKVATNI ODPOVEDI!!!