Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE wallet  (Přečteno 3783 krát)

mys_iak

• Návštěvník
KDE wallet
« kdy: 11 Října 2007, 17:32:51 »
Pri automatickom spustení sa mi spúšťa Kopete ale vzdy mi vyskočí hláška kdewallet. Mám tam zadat heslo. Zadávam tam heslo administrátora ale neberie ho. Takže ako vypnúť tú hlášku kdewalletu. Díkes  ;)...
« Poslední změna: 11 Října 2007, 17:38:42 od mys_iak »
Ubuntu II- Lenovo R500 T8400 , ati HD3470 , 2gb ram, 160GB HDD

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: KDE wallet
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2007, 18:29:46 »
Kdewallet slouží k uchovávání hesel. Kopete si tam také schovává hesla. Aby si je ale nemohla přečíst každá aplikace, je k otevření uloženého hesla potřeba heslo. Při prvním spuštění Kdewalletu se ukáže hláška, kde zadáte právě to heslo, které slouží k jejímu odemčení. Pokud necháte kolonku hesla prázdnou, nebude se při otevírání na heslo ptát.
Takže si prvně zkuste vzpomenout, zda se vám někdy ukázala hláška pro zadání hesla a jaké heslo jste tam zadal ;)

Pokud si nevzpomenete, odstraňte ~/.kde/share/config/kwalletrc a ~/.kde/share/apps/kwallet . Při dalším spuštění Kopete se vám zobrazí hláška pro zadání nového hesla.
« Poslední změna: 11 Října 2007, 18:33:52 od Tomáš Pikálek »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2007, 18:34:33 »
Musíte zadat heslo, které jste zadal pro užívání KDEwallet. Jestliže jste si myslel, že to je heslo pro kopete, tak ho zkuste zadat.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 11 Října 2007, 18:34:58 »
Kopete volá kdewallet kvuli heslu k IM uctum. Ted si nejsem jist, ale určitě jsi na začátku (při prvním spuštění) musel zadávat heslo kdewallet, popř. to je admin heslo. U mě to tak aspoň je. btw. je hromada programu která využívá úschovnu pro hesla. pokud ji nechces, stačí v nastavení odškrtnout "povolit úschovnu". je to v nastavení kdewallet. ale nevim jak se to bude pak chovat, jestli si bude kopete to heslo pamatovat samo, nebo se bude muset zadavat...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Října 2007, 18:38:11 »
Tomáš Pikálek: Nevíte náhodou, jak zamknout KDEwallet, když je ikona v oznamovací oblasti? Může si to kdokoli otevřít bez hesla. Což se mi nejeví jako bezpečné. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #5 kdy: 11 Října 2007, 19:46:47 »
To opravdu nevím, KDEwallet už dlouho nepoužívám... Jen to s heslem jsem si pamatoval, protože jsem podobný problém kdysi měl.

mys_iak

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Října 2007, 22:38:32 »
dikes za odpovede... no asi to bolo nejak tak ze som to potvrdil a ani som nevedel co :D mam Gnome a KDE je priatelkyno... tak som sa v nom az tak nevyznal.
Ubuntu II- Lenovo R500 T8400 , ati HD3470 , 2gb ram, 160GB HDD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.