Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klavesnice si pise jak chce  (Přečteno 4048 krát)

miguel323

• Návštěvník
Klavesnice si pise jak chce
« kdy: 20 Května 2006, 20:23:52 »
Mam problem......nainstaloval sem Kubuntu Dappera...posledni dostupnou verzi....a mam nasledujici skvelej problem.....Kdyz pisu tak mi to obcas vynechava pismenka a nekdy zas jich to  napise 6 najednou.........byla honka napsat i tohle.....predvedu a pokusim se napsat tento text znovu a neopravovat jej...

Mam problem......nainstalllllllloval sem Kubuntu Dappera..possedni dstupnou verzi.......a mam nasledujici skvelej proem....Kdyz pi tak mi to obcas vynecha pismenka a kdy zas jich to napise 6 najednou yla honka napsat i tohle........to staci

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2006, 23:35:01 »
Nejste první ani poslední, kdo na něco podobného narazil. Podobný problém jsem už řešil kdysi u Breezyho. Bohužel si už nevzpomínám, co jsem s tím tenkrát přesně udělal, ale nějak se to (až na občasné úlety) zlepšilo... :(

Dost možná, že se v případě vašeho počítače jedná tzv. "double clock speed problem", jehož možné řešení je popsáno na
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=75281

Nebudu zastírat, že technické detaily toho mi poněkud (zcela :)) unikají, ale třeba to pomůže...

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2006, 14:11:37 »
Tohle mi Dapper dělal taky, ale přičítal jsem to na vrub VMWARE ve kterém jsem ho měl nainstalovaný. Pak to samo přestalo a teď je to už dost dlouho ok.
Kubuntu forever :-)

LucaS

• Návštěvník
    • Katalog firem
« Odpověď #3 kdy: 06 Června 2006, 13:07:23 »
S tim, ze si klavesnice dela co chce me v Dapperu (KDE) take trapi. A nevim co s tim. Opakovani pismenek jsem castecne eliminoval v system settings, kde se da nastavit na klavesnici prodleva pro opkovani. Kdyz nastavi o par milisekund vice, tak uz to tolik nedela. Ale co s tim, ze mi to vynechava pismenka fakt nevim... :-( Skoro denne, mi APT hlasi nejake nove aktualizace, tak cekam, ze to nektera opravi :-) Jinam mam ACERA TM 4001WLMi a chybou v klavesnici to urcite nebude...

Jindro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 06 Června 2006, 15:33:33 »
toto dělalo u některých laciných USB klávesnic v Breezy.

mft

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Října 2006, 23:51:58 »
Ahoj,
vidim, ze toto vlakno jiz neni nejaktualnejsi, lec prece jen by me zajimalo, jak jste to vyresili.
Pred nekolika dny jsem totiz upgradeoval z fungujiciho BB na DD a k memu nemilemu prekvapeni prestalo spousta veci fungovat, mj. blbne i klavesnice (jakoby s zasekavaly klavesy, prevazne Ctrl, Alt, apod.), nakonec jsem natvrdo vypnul opakovani klaves v nastaveni klavesnice, ale to je pro praci taky hodne nesikovne.

Diky
-----   MFT  --------------------------------------------
------------  Feisty Fawn; GNOME :  ASUS, M6738RB   ---
------------  Interpid Ibex; GNOME :  IBM R 61            ---

LucaS

• Návštěvník
    • Katalog firem
« Odpověď #6 kdy: 29 Října 2006, 00:36:40 »
Zdravim, o problemu o kterym jsem psal, ze mi vynechavaji pismenka apod. vyresil az upgrade na verzy Edgy. Co s tim v Dapperu fakt nevim. Ted uz to je OK! :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.