Díky, už jsem ani nevěřil, že se někdo ozve. Je to mrzuté, že nový stroj a mikrofon nejede. On ale nešel ani v XP, kterými jsem formátoval disk. Podobně se starým strojem AMD Athlon 2600+ jsem měl problém, ale ten byl vyloženě hw závadou na desce, takže mi v záruce tehdy přidali další zvukovku. Bohužel mě to čeká asi i zde. Pak je potřeba tuto onboard v BIOSu zakázat, aby se 2 nehádaly. Totéž jsem dělal i u starého PC a osvědčilo se. Neměl jsem tam ale 2nd problém s IrDA, akceptovalo samozřejmě.
Ještě než jsem se rozkýval k Linuxu, narazil jsem na superčlánek jednoho linuxově vzdělanějšího, který doslova psal, jak všichni všude v linuxu píšou JAK a nikdo nevysvětluje PROČ. On vysvětloval vše od základu, jaká je organizace dat na disku, jak v terminálu nakouknout, co dělá myš při pohybu [kliknutí|tažení|...], zcela superzáležitost. Bohužel jsem po další havárce starého křápu tento favorites ztratil.
Nejsem stavu nikde vygooglit/vywikit ten IrDA. Athlon automaticky rozpoznával i Siemense a SonyEriccssony. Jsem rád, že tenhle M2N aspoň vidí flashku a foťák.
Někde jsem četl i způsob, jak "clipat" v terminálu, tj. přetahovat do něj i ven pomocí ctrl+c [v]. Těch písmenek je na překlování dost, tak aspoň tu menší dávku:
$ aplay -l
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zaří zení ****
karta 0: NVidia [HDA NVidia], zařízení 0: HDA Generic [HDA Generic]
Podzařízení: 1/1
Podzařízení #0: subdevice #0
lsmod snadněji mailem png, klování fest.