Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kopete bez kontaktů  (Přečteno 4703 krát)

gambrinus

• Návštěvník
Kopete bez kontaktů
« kdy: 14 Října 2007, 14:08:52 »
Dobrý den,
chci se zeptat. nainstaloval sem si na Linux program Kopete. Při jeho zapnutí tam nejsou žádné kontakty?  Jak je tam navedu? když zapnu program Gaim tak tam jsou. Prosím chtěl bych používat program Kopete a hledat všechny kontakty znova se mi nechce. Děkuji za odpovědi.
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:25:01 od Anna Taliánová »

Anti Virus

• Návštěvník
  • Obyčejný uživatel
Re: Dotáz
« Odpověď #1 kdy: 14 Října 2007, 14:21:33 »
nevim, nevim, nevim ale nevim proc nepouzivas Gaim, to je super program, mam ho upraveny, vice ICQ naraz, tak se da propojit dmnce od reality atd. :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:26:00 od Anna Taliánová »
NTB: Intel Core Duo 1,77 GHz,   1024 DDR2,   120GB HDD,   Intel GMA 950 224 MB VRAM,   Realtek AC97,   WiFi,   Bluetooth,   Ubuntu 9.04
Win = crashnuly, k čertu s nimi

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Října 2007, 14:23:07 »
na Gaim se mi nelíbí, že nezobrazuje statusy... :-( Chtěl sem zkusit Kopete ale všechny kontakty zmizely.
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:26:25 od Anna Taliánová »

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Října 2007, 16:10:03 »
Zkusil sem použít aplikaci Wine. Chtěl sem si zkusit nainstalovat Qip. nainstaloval jsem si balík wine teda pokud vím a postupoval podle tohoto návodu: http://wiki.ubuntu.cz/Wine přesunul sem se přes terminál do adresáře kde mám qip.exe. Píše mi to tohle: bash: qip.exe: command not found
Místo toho aby mi to spustilo instalaci tak mi to napíše tohle. Nevíte co s tím? používal jsem qip na Windows a chtěl bych to zkusit i přes Linux. Děkuju
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:27:47 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 14 Října 2007, 16:22:29 »
Píše mi to tohle: bash: qip.exe: command not found

To protože musíte napsat "wine qip.exe" (a v tom návodě na wiki je to taky ;)).

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 14 Října 2007, 17:19:39 »
No když to uděláš přes terminál tak proč ne, ale také to jde tak že na .exe soubor prostě dvakrát klikneš a spustí se to co se má spustit (popř. stiskneš pravým tlačítkem myši na .exe soubor a měl bys tam mít hned jako první spustit pomocí wine - nebo to budeš muset ještě nastavit)

Ještě bych měl dotaz: gambrinus, co tím myslíš že gaim nezobrazuje statusy - myslíš tím u ICQ ty kytičky a zda je člověk online či offline či je zrovna pryč - pokud ano tak toto tam funguje - alespoň u mě ano.
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:28:32 od Anna Taliánová »

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 14 Října 2007, 18:05:01 »
pokud vim, tak gaim se transformoval do programku s nazvem Pidgin.. pouzivam ho a jsem spokojeny.. vyzkousel jsem hodne klientu, ale tento je podle me nejlepsi.. a status uzivatelu samozrejme ukazuje v pohode..

Pavelp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 14 Října 2007, 18:52:14 »
Rady typu "a proc chces jist cokoladu, kup si radsi kysany zeli" nemam rad. Tazatel se pta, proc nefunguje Kopete. Nepouzivam to moc, spise malo, ale kontakty tam normalne mam, jak z jabberu, tak i z ICQ. Mate to zrejme spatne zkonfigurovane, doporucuju projit si konfiguraci a nastaveni uctu jeste jednou. 
« Poslední změna: 14 Října 2007, 19:16:16 od Pavelp »

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Října 2007, 19:32:47 »
No když to uděláš přes terminál tak proč ne, ale také to jde tak že na .exe soubor prostě dvakrát klikneš a spustí se to co se má spustit (popř. stiskneš pravým tlačítkem myši na .exe soubor a měl bys tam mít hned jako první spustit pomocí wine - nebo to budeš muset ještě nastavit)

Děkuju nastavit si to nastavím ale nevím kde je wine umístěný? jelikož tam na prvním místě nikde není a když dám otevřít jinou aplikací tak tam také není.

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 14 Října 2007, 21:14:37 »
Pardon, tak to jsem špatně pochopil, když pravým tlačítkem stisknete tedy na .exe - vlastnosti - záložku otevřít s - Přidat - Použít vlastní příkaz (zmáčknout šipečku) - procházet - systém souboru/usr/bin/wine - označit a otevřít - poté byste měl mít v okénku záložky otevřít s  zaškrtnutý wine windows emulator. A přiště už by to mělo fungovat jak jsem popisoval v mém příspěvku.

Jinak programy najdete tedy v: Systém souborů - usr - bin

Nastavení wine najdete (i nastavení ostatních programů je): Domovský adresář - stisknutí ctrl + H - .wine (adresář wine je strukturou stejný jako je win - tedy nainstalované programy přes wine jsou v Program files)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 13:29:41 od Anna Taliánová »

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Kopete bez kontaktů
« Odpověď #10 kdy: 14 Října 2007, 22:02:47 »
Přejmenoval jsem téma "Dotáz" na příhonější název.
Děkuji za pochopení.

Maky

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 15 Října 2007, 15:14:37 »
No tak nainstaloval jsem qip přes program wine při instalaci jsem zvolil deskop na lpoše se nic nezobrazilo jenom ikonka qip 2005 tak jsem na qip 2x kliknul a nechce se spustit. :-(
« Poslední změna: 15 Října 2007, 16:24:40 od gambrinus »

luisah

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 15 Října 2007, 16:29:13 »
Jo to je možný linux není win, ale jak jsem psal v mém minulém příspěvku viz. Nastavení wine - mrkni se do něho, tam najdeš naistalovaný program a tam ho můžeš spustit. Můžeš si také vytvořit spouštěč (něco jako zástupce ve win) např. na ploše, na panelu, v aplikacích, kde chceš. viz. http://wiki.ubuntu.cz/Wine?highlight=%28spou%C5%A1t%C4%9B%C4%8D%29  - najdeš v části Spouštění programů pro Windows za použití Wine

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 15 Října 2007, 16:37:25 »
Nastavení wine - mrkni se do něho, tam najdeš naistalovaný program a tam ho můžeš spustit.

Pokusím se ještě se chci zeptat kde najdu spouštěcí ikonku k programu wine?  ??? Abych mohl wine zapnout a podívat se do něj?

luisah

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 15 Října 2007, 19:09:44 »
1)Wine nijak nespustíš tak jako klasický program. Je to pouze "něco" co ti umožní spustit exe soubory.
2)Podívat se do něj, to záleží jak to myslíš
   a) podívat se na programy, které máš naistalované - opět viz. můj příspěvek
         Místa - Domovský adresář - stisknout ctrl + H - adresář .wine - drive_c - Program Files - tvé programy
         (po klasické instalaci nějakého programu by se ti měla přidat položka v - Aplikace - wine - instalované programy - pokud ne, tak si ji můžeš vytvořit nebo jak jsem psal můžeš si vytvořit spouštěče naistalovaných programů, aby jsi nemusel běhat do složky .wine)
   b) nastavení wine - spustit terminál a zadat příkaz -  winecfg

gambrinus

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 15 Října 2007, 19:22:07 »
heh. pořád mi to píše nějákou chybu. Rači zustanu u programu Gaim. Ale děkuji za pomoc.

luisah

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 15 Října 2007, 20:11:04 »
Tak napiš jakou, třeba pomůžu, aspoň budeš vědět, jaký to je problém.
Myslím, že Gaim je ideální (nově Pidgin), ale kdyby ti přesto neseděl tak tady jsou odkazy alternativ (i ICQ):
http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html
http://www.abclinuxu.cz/software/alternativy

Doporučuji kouknout na alternativu, a pak se ji pokusit vyhledat v synapticu. Pokud není, vyzkoušet jinou, pak nemáš bordel v systému - co jde instalovat ze synapticu, tak to neinstalovat jinak.
« Poslední změna: 16 Října 2007, 01:46:31 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.