Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odinstalace ovladače ATI  (Přečteno 4135 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
Odinstalace ovladače ATI
« kdy: 15 Října 2007, 17:40:46 »
Jakým způsobem mohu odinstalovat proprietary ovladač Ati?
Děkuji

luisah

• Závislák
Re: Odinstalace ovladače ATI
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2007, 19:15:47 »
Záleží co máš za systém, předpokládám ubuntu 7.04 - pak by mělo stačit odškrtnout položku v :
Systém - Správa - Správce nesvobodných ovladačů - tam by jsi měl mít používaný "Akcelerovaný ovladač ATI"
Ale nechápu proč - chceš vyzkoušet XGL?

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2007, 20:14:46 »
Já jsem ten ovladač stahnul z internetu jako bin.Instaloval přes terminál takže to není přes nesvoboné ovladače .
Jedná se o to,že nemohu rozjet Compiz.Zkoušel jsem různé návody a nic.Nyní se mně už ani nedaří  roztočit kola .

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2007, 21:04:31 »
Já jsem ten ovladač stahnul z internetu jako bin.Instaloval přes terminál takže to není přes nesvoboné ovladače .
Jedná se o to,že nemohu rozjet Compiz.Zkoušel jsem různé návody a nic.Nyní se mně už ani nedaří  roztočit kola .

Podívejte se do souboru /etc/X11/xorg.conf. Najděte část Section "Device" a pokud máte na řádku Driver napsáno "fglrx" tak to přepište na "ati", čímž bude používaný ovladač nahrazen za původní.

Tip: Pro přepis souboru budete potřebovat rootovská práva čehož docílíte např. příkazem "gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf" - což vám otevře daný soubor (/etc/X11/xorg.conf) v textovém editoru (gedit) s právy roota (gksudo).

qUAKER

• Host
« Odpověď #4 kdy: 17 Října 2007, 09:56:32 »
JEN prepis souboru ti nepomuze. musi se jeste preinstalovat balicky libgl1-mesa-dri a libgl1-mesa-glx . pak to teprv nebude "Mesa INDIRECT"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.