Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)  (Přečteno 5542 krát)

spaja

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
snazim se nainstalovat Ubuntu (uz z tretiho CD) bez uspechu ACER EX 5220
hlasi to:

BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

/bin/sh/: can´t access tty; job control turned off
(initramfs)
« Poslední změna: 18 Října 2007, 00:40:20 od Anna Taliánová »

33joe

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 37
    • http://www.hviezdnabrana.sk
Re: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2007, 10:21:55 »
no mne busybox nabehol ked som updatoval kernel
a proste v grube sa nastavilo bootovanie spravne na hda0 (mam ata disk) ale nabehol busybox tak pri tom ked nabehne grub dam F2 a upravim ten riadok na sda0 a system nabehne potom zmenim v boot/grub/menu.lst to hda na sda a ide vsetko ako ma, neviem preco takuto chybu to ma (stalo sa mi to len pri poslednych 2 jadrach)

tak skus to co ti vravim a mozno ti to pomoze :)
samozrejem chyba moze byt niekde uplne inde :D
« Poslední změna: 18 Října 2007, 00:41:12 od Anna Taliánová »

spaja

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
Re: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)
« Odpověď #2 kdy: 17 Října 2007, 15:09:00 »
diky,jsem uplne novy v Ubuntu, muzes mi napsat polopate co mam urobit?
nevim jak se updatuje KERNEL
nevim co je GRUB
napis, dakujem  :)

mam laptop:
Acer EX5220-050508Mi 15.4/CM530/DVDRW/80/512/W/VHB
EX5220-050508Mi / 15.4" WXGA / Celeron M530SR / Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 3100 shared / 512 (1*512) MB DDR2 / 80GB 5400rpm S-ATA / DVD-Supermulti / 802.1bg / 6 cell battery / VHB
« Poslední změna: 18 Října 2007, 00:41:40 od Anna Taliánová »

jiri-j

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 489
  • skill: Lama
Re: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)
« Odpověď #3 kdy: 17 Října 2007, 16:05:56 »
Mohu se zeptat jakou verzi zkoušíte? Zkuste 7.10.
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

spaja

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 3
Re: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)
« Odpověď #4 kdy: 17 Října 2007, 23:09:11 »
zkousim 7.04
ta 7.10 snad jeste neni ke stazeni?

nezik

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 723
    • Chalupa Himmelreich
Re: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)
« Odpověď #5 kdy: 18 Října 2007, 04:26:31 »
je k dispozici verze relation candidate, finálová bude k mání ráno. Už po ní koukám
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

33joe

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 37
    • http://www.hviezdnabrana.sk
Re: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash)
« Odpověď #6 kdy: 18 Října 2007, 09:09:22 »
takze polopate, no ked sa ti objavi asi takato obrazovka



tak stlac e (samozrejme pri oznacenom 1. riadku)

a nasledne riadok co sa ti objavi uprav tak, ze kde budes vidiet hda zmen na sda (popripade naopak) a nabootuj, (neviem ako presne to uz je lebo ja mam nahodeni gfxgrub a v nom je to trosicku ine napr. ja na editovanie riadku mam F2)
nevravim, ze to na 100% pomoze ale u mna bol 2x tento problemik

a ked ti system nabehne tak potom uprav subor sudo gedit /boot/grub/menu.lst, v nom vsade kde bude hda (sda) zmen na sda (hda) aby si to nemusel prepisovat vzdy pri spustani.
« Poslední změna: 22 Ledna 2008, 19:57:21 od Anna Taliánová »

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.